Древна и съвременна Анталия

 31.03 – 07.04.21. ; 07.04 – 14.04.21. ; 14.04 – 21.04.21.

21.04 – 28.04.21. ; 28.04 – 05.05.21.

8 дни / 7 нощувки

ПРОГРАМА

Ден 1-ви: Среща на Летище София в 09:30. Излитане в 13:30 ч. с полет София – Анталия с Bulgarian Air Charter. Около 16:00 ч. Пристигане на летище Анталия. Трансфер до  хотела. Настаняване  и започва използване на  всички услуги, включени в концепцията All Inclusive на хотела до края на екскурзията. Нощувка.

Ден 2-ри: След закуска полудневна екскурзия до Анталия- обиколка на   всички забележителности в стария център на Анталия,  посещение на  център за бижута, традиционни кожени базари, панорама на града и крайбрежието, изкачване с кабинков лифт до Тюнектепе – 618 метра надморско равнище, откъдето се разкрива целият залив. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и забавления.

Ден 3-ри: Еднодневна екскурзия до Древна Ликия – Кекова и Мира. След закуска отпътуване за земите на древна Ликия, посещение на древногръцкия театър, древния ликийски некропол и град Мира с църквата на Св. Николай Чудотворец и потъналия след земетресение през 2 век от н.е.  град Кекова, който се наблюдава с плоскодънни лодки с прозрачно дъно. Връщане в хотела и свободно време за плаж и забавления.

Ден 4-ри: Свободно време за плаж и забавления и възможност за допълнителни екскурзии.

Ден 5-ри: Еднодневна екскурзия до Древна Писидия с посещение на Сагаласос – най-съхранения древногръцки полис в Мала Азия и Бурдур, където в музей се съхраняват всички мобилни артефакти от Сагаласос и други местни разкопки. Бурдур е на брега на Езерото Егирдир, където може да наблюдавате фламинго и опитате планинска пастърва. Късно вечерта завръщане в хотела.

Ден 6-ри: Свободно време за плаж и забавления. Полудневна екскурзия до Олимп:

в 14:00 часа с бус от хотела се отпътува към Beydaglari National park в подножието на Древния Олимп от където модерно лифтово съоръжение  изкачва туристите от  морското ниво до 2365 м панорамна площадка в планината Таурус. Гледката към залива е превъзходна след кратка разходка следва отново с лифта и буса връщане до хотела.

Ден 7-ми: Свободно време за плаж и забавления и възможност за допълнителни екскурзии.

Ден 8-ми: Свободно време. Tрансфер за полет Анталия – София с Bulgarian Air Charter.

Цена на човек:

в двойна -  945 лв

тройна стая -  890 лв

Доплащане за единична стая – 350 лв

Дете от 2 до 12 г. с двама възрастни – 590 лв

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Анталия – София с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
 • Летищни такси;
 • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
 • 7 нощувки на база All Inclusive в хотел 3*
 • Полудневна обзорна екскурзия до Анталия;
 • Целодневна екскурзия до Ликия, Кекова и Мира с местен екскурзоод
 • Целодневна екскурзия до Сагаласос и Бурдур с местен екскурзовод
 • Полудневна ексурзия с бус и лифт до Олимп
 • Чадъри, шезлонги,матраци,кърпи на басейна и на плажа на хотела;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро в ЗД «УНИКА»
 • Представител на туроператора.
 • Входни такси в обекти от включените в цената на екскурзията.

Цената не включва:

 • Полудневна екскурзия „Джип сафари“ – 65 лева на човек;
 • Полудневна екскурзия „Рафтинг“ в каньона Гойнюк55 лева за възрастен/ 26 лева за дете до 11,99 г.;
 • Посещение на ресторант с фолклорна програма – 55 лева.
 • Доплащане за медицинска застраховка над 65 г. -от 8.50 лева.
 • Застраховка отмяна на пътуване със ЗД « УНИКА».
 • Горивна такса и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен предварително и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, консумираните напитки в автобусите или самолетите и бакшиши.

Резервации:

Първоначална вноска: 450лв. при подписване на договор.

Краен срок за доплащане: 30 дни преди пътуване

ВАЖНО:

 1. Минимален брой туристи: 15 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 3. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 5. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.

Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 35 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/003 до 21.05.2021 г.

Нова година в България

Месопотамия

Латинска Америка

Почивка в Доминикана

Македония

Екскурзия Родопите

На море в България

Почивка в Кения

Почивка на Сейшелите

Узбекистан

Екскурзия Пловдив

Нова година във Венеция