ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ 20.11.-25.11.19.

20.11.2019.Тръгване за Истанбул в 23.00 ч от автогара Сердика с редовна линия МЕТРО                              

21.11.2019. Пристигане на централна автогара в Истанбул в 6.00. Индивидуален трансфер до хотел 3*.Оставяме багажа и продължаваме с обиколен тур на Истанбул : първо спираме за закуска и кафе, продължаваме в района на Златния рог с посещение на Патрирашията, Българската църква Свети Стефан издигната през 1896 г.,  изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до Златния рог. Следваме към запазената през вековете османско владичество късновизантийска църква КАРИЕ, свещенната за православните  църква Влахерна. Преминаваме през моста "Галата"към площад "Таксим", дворецът "Долмабахче",след това по първия въжен мост отиваме в азиатската част на Истанбул , откъдето се открива невероятна гледка към града , фото-пауза. Връщаме се в района на хотела. Пешеходна екскурзия в сърцето на Древен Константинопол : площад Султанахмет , Хиподрума , Света София , Топ Капъ , Синята джамия. Пеша се връщаме към хотела. Настаняване. Свободно време. По желание вечеря в панорамен ресторант с прекрасен  вид на Босфор и Златния рог и посещение на Египетския пазар. Нощувка.

22.11.2019. Закуска. Туристическа програма: с градския транспорт се придвижваме до Военно-историческия музей. Следва посещение на Българската Екзархия. Слизаме долу до пристанището и взимаме корабче до квартал Кадикоьй в Азиатската част  ,където има  ресторантчета и кафенета за различен вкус и желания. За разлика от другите квартали на Истанбул тук все още сервират бира , вино и йени раки. След обяда продължаваме нашето пътешествие из Азиатската част на Истанбул. С автобус се придвижваме до ной-новия развлекателен и шопинг център на Истанбул - Watergarden Istanbul. Тук ще се насладите на невероятно шоу от вода , светлина и музика. Връщаме се в хотела. Нощувка.

23.11.2019. Закуска. Свободен ден. По желание има възможност за посещение на:

 1. Принцовите острови : В 9.30 с градския транспорт се придвижваме до пристанището. Посещение на Принцовите острови. Представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само четири: Къналъ, Бургаз, Хейбели и Буюк Ада. Името си островите получават през Византийския период (IV – XV в.), когато се използвали като територия за заточение на непокорните принцове и кралски особи. В по-ново време се превръщат в любимо място за разходка и отмора както на жителите на Истанбул, така и на туристи от цял свят. Насладете се на разходка с файтон за 45 минути или 1,10 ч. Файтоните са четириместни. Цялата екскурзия трае около 5-6 часа.Връщане в хотела.Свободно време.Нощувка.
 2. Анадолу Каваджи : В 9.30 с градския транспорт се предвижваме до пристанището. В 10.35 започва  целодневна панорамна разходка с корабче по Босфора до Анадолу Каваджи . Там ще има  почивка за обяд в рибен ресторант. Връщане в Истанбул в 17.00 . Свободно време.Нощувка.

24.11.2019. Закуска. Свободно време в Истанбул. В 12.00  освобождаване на стаите. В 15.30 с организиран автобус тръгване  за МОЛ Венеция. В 20.00 тръгване от централна автогара до София

25.11.2019. 5.30ч. Пристигане в София

 

ЦЕНА: 396.00 ЛВ на човек в двойна или тройна стая

Минимален брой туристи – 10 чов.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Автобусен билет за редовна автобусна линия «Метро»
 • Трансфер Автогара Бейлербей- хотел- Автогара Бейлербей
 • 3 нощувки в двойна или тройна стая със закуски в хотел ***+ в историческия център на Истанбул
 • Автобусна екскурзия на Истанбул на 21.11.19 – без входни такси на обектите и пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул.
 • Посещение на МОЛ Венеция
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Уника" до 65 г , над 65 г възраст се доплаща 2.00 лв
 • Водач-екскурзовод от България

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 

 • Поещение на Военно-историческия музей и Азиатската част на Истанбул с входни билети и билети за градския транспотр – 20 лв
 • Екскурзия до Принцовите острови – 20.00 лв
 • Екскурзия до Анадолу Каваджи – 15.00 лв
 • Вечеря в Панорамен ресторант
 • Входни такси за църквата "Св. София" (60 TL), двореца "Топ Капъ" и съкровищницата към двореца (60 TL), двореца "Долмабахче" (60 TL), двореца "Бейлербей" (40 TL)
 • Градски транспорт - 5 TL за еднократен жетон
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

 

     УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • При сключване на договор депозит 100.00 лв
 • Остатъкът се заплаща 14 дни преди тръгване

 

     СИМ-Травелс си запазва правото да променя последователността на провеждане на екскурзиите по програмата и не носи отговорност за промяна на цените на входните билети в туристическите обекти при свободно посещение.

Латинска Америка

Нова година в Москва 2

Македония

Нова година в Москва

Великден в Петербург