Туристическо пътуване за фестивала на лалета в Истанбул /бутиков тур/

31.03. - 04.04.2022.

 

1 ден /четвъртък/– В 23:00 тръгване от автогара Сердика с автобус на фирма Метро. Нощен преход.

2 ден /петък/ – рано сутринта пристигане в Истанбул. Трансфер до хотел „Palazzo Donizetti“ в един от най-интересните райони на Истанбул – Пера. В съседство с нашия хотел е най-прочутия исторически хотел , в който е отсядала Агата Кристи – „Пера Палас“ с прекрасна сладкарница, в която можете да хапнете пасти и сладкиши на световно известни сладкари. След като се остави багажа в багажната стая на хотела с микробус тръгваме към  парка "Емирган" - най-големият парк в Истанбул, който през месец април се превръща в омагьосано от мириса на милиони лалета място. Закуска в старинния павильон на парка. Свободно време за разходка и снимки. Продължаваме към ", кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи и творци, но преди това ще спрем на отбранителната крепост "Румели Хисар". Следва посещение на МОЛ Истиние парк. Към 17.00 ч се връщаме в хотела.Настаняване. Свободно време. Нощувка.

3 ден /събота/– Свободен ден за посещение на музеи, дворци , хамам, вечерна разходка с вечеря на корабче по Босфора. С представител на СИМ-Травелс предлагаме да посетите двореца Бейлербей в азиатката част на Истанбул. До него ще отидем с корабче през Босфора, а на връщане ще имаме възможност да се насладим на най-новия проект на Истанбулската община  - Галата Порт - изоставено старинно пристанище за няколко години е превърнато в  едно от най-луксозните пристанища на света, арт и шопинг дестинация със уютни ресторанти и кафенета, музеи и магазини на световни брандове. Вечерта можем да посетим джаз клуба на хотела или някое от съседните заведения с жива музика. Нощувка.

4 ден /неделя/– Закуска. Освобождаване на хотела преди 12:00. Багажът се оставя в багажната стая на хотела. Свободно време за разходка в района на Истиклял или посещение на туристически обекти по желание. В 17:30 ч трансфер до автогарата. Оставяме багажа в багажното на автогарата и отиваме в МОЛ «Форум». Тръгване за София в 21.30 ч с автобус на фирма «Метро».

5 ден /понеделник/– Пристигане в София към 6:30 ч.

Цена на човек при мин. 6 човека :

Хотел 4* ‘Palazzo Donizetti - SPA”  https://www.palazzodonizetti.com/  - 355 лв

Цената включва :

 • билет София-Истанбул-София с Метро плюс;
 • трансфер автогара-хотел-автогара;
 • 2 нощувки без закуски в двойни стаи Делукс в квартал Пера района на Истиклял и Галата;
 • автобусна обиколка на Истанбул по програмата с лицензиран микробус с шофьор;
 • мед.застраховка с покритие 5000 Евро;
 • генериране на HES код.
 • представител на СИМ-Травелс

 Цената не включва:

 • входни такси в туристически обекти
 • закуски в хотела – 46.00 лв
 • билети за градския транспорт
 • мед.застраховка за 5000 Евро за лица над 65 г. – 3,50 лв с включен COVID-19
 • доплащане за единична стая – 99.00 лв
 • лични разходи
 • бакшиши

Допълнителни екскурзии и входни такси:

Дворец Долмабахче    - 13€ PP

Св.София                       – Free

Дворец Топкапъ            – 13€ PP

Цистерната на Йерабатан  или на Теодосий – 5€ PP

Синята джамия            – Free

Принцовите острови    – 6 € PP (билет на кораб)

Музеят "Карие”            – 13€ PP (Най-важния византийски паметник в Истанбул след Св.София, с най-добре запазените мозайки и фрески в Турция)                        

Миниатюрк  Турция     – 4 € PP  (Тук можете да видите по важните исторически забележителности на Турция в макети)                                                                                                   

Нощна разходка с яхта по Босфора -  35€ PP (Включена шоу програма,вечеря и безлимитни местни напитки / 20:00 – 24:00 ч.)                                                                                    

 

Хамамът на Роксолана:

Roksolana’s bathhouse   // AYASOFYA HÜRREM SULTAN HAMAM PACKAGES

Пригответе се да се родите със специалните пакети за султани  

Packet : Pir-ü Pak - 45 Minutes / PP 80 Euro

Входната такса за хамам

Традиционния скраб за тялота в най-топлата част на хамама

Релаксиращ ритуал на измиване с мехурчета от сапун върху топъл мраморен камък (масаж на цялото тяло, масаж на главата и шията)

Packet : Keyf-i Hamam - 60 Minutes / PP 120 Euro

Входната такса за хамам

Традиционния скраб за тялота в най-топлата част на хамама

Релаксиращ ритуал на измиване с мехурчета от сапун върху топъл мраморен камък (масаж на цялото тяло, масаж на главата и шията)

Хидратираща и стягаща глинена маска за цялото тяло с аромат на Юдово дърво в обща зала

 

Packet : Zevk-i Sefa - 80 Minutes / PP 135 Euro

Входната такса за хамам

Традиционния скраб за тялота в най-топлата част на хамама

Релаксиращ ритуал на измиване с мехурчета от сапун върху топъл мраморен камък (масаж на цялото тяло, масаж на главата и шията)

Хидратираща и стягаща глинена маска за цялото тяло с аромат на Юдово дърво в индивидуална стая

 

Условия за записване:
50% заплащане на пакетната цена при резервация и подписване на договор за туристически пакет и свързани услуги, остатъкът се заплаща 7 дни преди датата на първата услуга.
Необходими документи: ксерокопие на първа страница на задграничен паспорт с 3-месечна валидност към датата на заминаване; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители (оригинал + 2 фотокопия)
ТО си запазва правото на промени в цените на допълнителните мероприятия и последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.

Важна информация : Влизащите в Турция български граждани ще трябва да представят един от следните документи, за да не бъдат поставени под карантина:

 • сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията,
  или
 • отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа,
  или
 •  бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа,
  или
 •  официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.
 • Децата до 6-годишна възраст пътуват свободно.
 • Българските граждани, които не могат да бъдат ваксинирани поради възрастта си (под 18-годишна възраст), ще бъдат освободени от изискването за тест и карантиниране в рамките на горепосочените разпоредби, ако пътуват със семействата си, притежаващи сертификати за ваксина. Ако деца и младежи на възраст от 6 до 18 години пътуват с баба и дядо, семейство се явяват дадените моментни настойници, с които малолетният преминава. Ако те са ваксинирани (с втора доза, 14 дена след ваксинирането), детето преминава свободно в Р. Турция, ако не са ваксинирани, се изисква тест и за него.

Документите за негативен PCR тест и бърз антигенен тест, следва да съдържат датата и часа на изследването за COVID-19, имената и паспортните данни на лицето, данни за лабораторията извършила изследването, вкл. оригинален печат, доказателство за платена такса за изследването (касова бележка или фактура).

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/004  с валидност до 21.05.2022 г.

Нова година в Занзибар

Почивка на Сейшелите

Почивка в Кабо Верде

Почивка в Доминикана

Великден в Петербург

Нова година в Дубай

Санкт-Петербург

Предколеден Рим

Латинска Америка

Македония

Нова година в Кения

Сафари в Танзания

На море в България

Екскурзия Родопите

Егейска Турция

Месопотамия

Узбекистан

Екскурзия Пловдив

nasamnatam logo