Туристическа програма за фестивала на лалетата

08.04. – 12.04.2020.

/3 нощи 4 дни/

08.04.2020 - Тръгване за Истанбул в 23.00 ч от автогара Сердика с редовна линия МЕТРО

09.04.2020 - Пристигане на централна автогара в Истанбул в 7.00. Индивидуален трансфер до хотел RESIDENCE TAKSIM 3+* като по пътя посещаваме църквата на Влахерна и Българската църква «Св. Стефан». Хотелът е разположен в малка уличка на 30 метра от Истиклял. Оставяме багажа на съхранение в хотела. Свободно време за закуска(20мин.), Туристическа програма: автобусна екскурзия: "Чираан Палас", кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей" и панорамната площадка в Азиатската част / 30 мин за кафе/. Посещение на парка "Емирган" - най-големият парк в Истанбул, който през месец април се превръща в омагьосано от мириса на милиони лалета място. След това пешеходна обиколка на европейската стара част на Истанбул : Хиподрумът; Синята джамия. Връщане в хотела, настаняване. Свободно време.. Нощувка.

10.04.2020 -  Закуска.Посещение на квартал Галата и Пера  и разходка из емблематичната улица Истиклял – сърцето на съвременен Истанбул, посещение на изложбата артефакти от Сагаласос – градът на Александър Македонски. Свободно време и възможност за посещение по желание на исторически обекти: Дворецът Долмабахче,  "Св. София" , двореца "Топ Капъ", Йерабатан , Археологическия музей, Капалъчарши и др. Придвижването до тази част на Истанбул става с градски транспорт -  метро. Вечерта има възможност за посещение на джаз клуб в района на хотела. Нощувка. 

11.04.2020 - Закуска. В 9.30 с градския транспорт се предвижваме до пристанището . Свободно време. По  желание еднодневна  екскурзия по Босфора  с обяд в рибен ресторант на азиатския бряг на пролива: В 10.35 започва  панорамната разходка с корабче по Босфора до Анадолу Каваджи (последното населено място преди Босфора да се влее в Черно Море. Там ще има  почивка -2 часа, може да обядвате в рибен ресторант. Връщане в Истанбул в 17.00. Има възможност за  посещение на базара в Азиатската част и търговската улица Багдад.  Има възможност за посещение на Египетския пазар. По желание вечеря в старинен ресторант в района на Таксим. Нощувка.

12.04.2020 - Закуска. Свободно време в Истанбул. До 12.00  освобождаване на стаите. По желание посещение на  Делфинариума, Музея на Илюзиите, Панорамата на САПФИР МОЛ или посещение на Принцови острови. В 17.30 с индивидуален трансфер  тръгване  за МОЛ Форум и Аквариума Тюркуазу. По желание разглеждане на Аквариума и вечеря в МОЛ ФОРУМ. В 23.00 тръгване от централна автогара до София.

Допълнителни мероприятия:

Посещение на Делфинариума в 14часа – възрастен 160 TL, дете до 12 г. – 130 TL

Посещение на „ТЕМА ПАРК“

Посещение на музея на Илюзиите – 35TL

Посещение на САПФИР МОЛ панорамата – 60 TL

Вечеря в рибен ресторант в квартал "Кумкапъ" (салата, студени предястия, 2 топли предястия, риба на скара, 1 напитка по избор – алкохолна или безалкохолна) при минимум 15 туристи - 49 лв

Целодневна панорамна разходка с корабче по Босфора - 45 лева

 

 

ЦЕНА: 365.00 ЛВ на човек в двойна или тройна стая

Минимален брой туристи – 15 чов.

Цената включва:

 • Автобусен билет за редовна автобусна линия «Метро» - 1 класа.
 • Трансфер автогара-хотел- автогара.
 • 3 нощувки със закуски в хотел Residence ***+ в Истанбул
 • Автобусна екскурзия на Истанбул с пешеходен тур в историческата част продължителност 5 часа
 • Пешеходвна обиколка на Галата и Пера с посещение на Музей Сагаласос
 • Посещение на Парк Емирган и Гюлхание Парк
 • Посещение на МОЛ Форум и Аквариума Тюркуазо /без входни такси/
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Уника" до 65 г , над 65 г възраст се доплаща 2.00 лв
 • Водач-екскурзовод от България

Цената не включва:

 • Посещение на Делфинариума в 14часа – възрастен 160 TL, дете до 12 г. – 130 TL
 • Посещение на „ТЕМА ПАРК“
 • Посещение на музея на Илюзиите – 35TL
 • Посещение на САПФИР МОЛ – 60 TL
 • Посеещение на Принцови острови- 22TL
 • Вечеря в рибен ресторант в квартал "Кумкапъ"
 • "Топ Капъ" и съкровищницата към двореца (60 TL), двореца "Долмабахче" (60 TL), двореца "Бейлербей" (40 TL)
 • Градски транспорт – около 35 TL
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

СИМ-Травелс си запазва правото да променя последователността на провеждане на екскурзиите по програмата и не носи отговорност за промяна на цените на входните билети в туристическите обекти при свободно посещение.

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/002 от 23.05.2019 г с валидност до 22.05.2020 г.