ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ 28.10. - 01.11.2020

 

 

1ден(28.10): 20.30ч. отпътуване от София – пл. Руски Паметник. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.                                          

2ден(29.10): Пристигане в Истанбул сутринта рано. Настаняване в хотел http://yilsamsultanahmethotel.com/   4* или в хотел 3* (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, настаняването е веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 12.00 ч). Свободно време за кратка почивка за освежаване в хотела. Автобусна  обиколка на християнски културно-исторически обекти : Българската църква, Вселенската Патриаршия , Влахерна и Църквата Хора като по пътя спираме и за закуска ( по желание). Връщане в хотела. Свободно време . Към 17:00   разходка с гр. транспорт и пеша по емблематичната пешеходна улица Истиклял с вечеря(по желание).Връщане в хотела.  Нощувка.                                                                                                                                                                                                         

3ден(30.10): Закуска. Свободно време или екскурзия по желание. Привечер  възможност за вечеря в района на Кадикьой. Нощувка.                                                                              

4ден(31.10): Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до  Каваклъ Анадолу (по желание):В 10:00 с  комфортен кораб с две палуби  преминаме бавно през  „Босфора“, за да се насладим на Кулата на девицата, на  султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света,  летния султански дворец „Бейлербеи, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулската бохема и отбранителните крепости Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар““до вливането му в Черно море. Възможност за обяд с прясна риба. На връщане спираме на Пазара в Кадикьой, Възможност за разходка и вечеря в района на Университета и Сюлеймание. Нощувка.                                                                                                                                      

5ден (01.11): Закуска. Отпътуване за Одрин. Престой в Одрин за кратка почивка, шопинг и възможност за разглеждане на най-голямата джамия в Турция – „Селимие“ и Българската църква. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.      

                                                                                           

ПАКЕТНА ЦЕНА : 325лв. на човек в двойна или тройна стая в хотел Yilsam Sultanahmet hotel 4* ; 259 лв. - цена на човек в двойна/тройна стая в хотел 3*  и включва:
* транспорт с комфортен автобус и всички пътни такси;

* автобусна  обиколка на християнски културно-исторически обекти на Истанбул;

* 3 нощувки със закуски в хотел 4* или 3*;

* медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г.;

* водач/екскурзовод от туристическата агенция.


Пакетната цена НЕ включва:
* доплащане за самостоятелно ползване на стая: в хотел 4* - 170 лв.; в хотел 3*- 60лв.

* задължително доплащане за застраховка с покритие 5000 евро на, за лица над 65 г. -5 лв. а над 70- 9 лв.

* Eкскурзии и мероприятия срещу доплащане:

* Екскурзия до Анадолу Каваджи – (17лв.)

* Градски транспорт – ок. 70-80ст. еднократно

* Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;

* Целодневна екскурзия   комплекс Виа Порт Марина – 40 €;

* Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума /входната такса за аквариума се заплаща допънително/ и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17€ + 75 ТЛ за Аквариума;                                                                                   

* Входни такси за църквата "Св. София" (60 TL), двореца "Топ Капъ" и съкровищницата към двореца (60 TL), двореца "Долмабахче" (60 TL), двореца "Бейлербей" (40 TL).


Условия за записване:
100% заплащане на пакетната цена при резервация и подписване на договор за туристически пакет и свързани услуги.
Необходими документи: ксерокопие на първа страница на задграничен паспорт с 3-месечна валидност към датата на заминаване; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители (оригинал + 2 фотокопия)
Местата в автобуса се дават по реда на записване на туристите .
Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на местата в автобусите.
ТО си запазва правото на промени в цените на допълнителните мероприятия и последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/003  с валидност до 21.05.2021 г.

Нова година в България

Месопотамия

Нова година в Дубай

Латинска Америка

Почивка в Доминикана

Нова година в Египет

Македония

Екскурзия Родопите

На море в България

Почивка в Кения

Почивка на Сейшелите

Узбекистан

Екскурзия Пловдив

Нова година във Венеция

nasamnatam logo