БОЛИВИЯ и СЕВЕРНО ПЕРУ– ПРЕДКОЛУМБОВИ ЦИВИЛИЗАЦИИ с ГАЛАПАГОС

19 нощувки/20 дни

 

10.11.20. : София – Мадрид – Ла Пас Среща на Аерогара София  Терминал 2 в 7.30 сутринта за полет до Мадрид  в 9.20. Полет Мадрид в 21.30ч.– Санта Круз – Ла Пас.

11.11.20. : Кацане в Ла Пас в 7.00 часа сутринта. Трансфер и настаняване в хотела. Обзорна екскурзия с посещение   на площад Мурийо, Катедралата, Президентството, Францисканската църква, Панорамната площадка Куили Куили, Музея на златото, Пазара на вещиците. Посещение на Лунната долина на 15км от столицата. Следва екскурзия  (72 км. По магистрала) до Тиахуанако на брега на езерото Титикака – мястото, където е възникнала  цивилизацията на Латинска Америка преди ок 3500 г.. Посещение на  Музея  "Lithic and Ceramic“ и археологическите церемониални обекти на Тиауанако: Пирамидата  Аканапа, подземния  храм и Храма Каласасая, Вратата на Слънцето. Връщане обратно в Ла Пас. Нощувка. 

12.11.20.: Закуска. Отпътуване с автобус(3 часа)  до Оруро, от където в 14.30 тръгва туристически влак през солената долина(около10 часа) до Уюни. Трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

13.11.20.: Закуска.Трансфер до  Солената пустиня. Посещение на Рибния остров с Land Cruiser - 4x4 , Островът, на който няма риби, а името му идва от неговата форма, наподобяваща риба, е живописно място с десетки високи до 10 м кактуси. Обяд, следва посещение на единствения хотел направен от сол, който се намира в центъра на соленото езеро. Отпътуване за Сан Хуан, селище, където ще нощуваме в дом за гости. Вечеря. Нощувка.

14.11.20.: Сан Хуан – Лагуните                                                                                            След закуска отпътуваме  за  Зелената лагуна, разположена в подножието на вулкана Иканкабур /Llicancabur/ на в. 4.350 над м. р.. Зеленият цвят на лагуната  се дължи на високото съдържание на магнезий в геоморфните форми в района. Продължаваме към термалните води в Полкес,  следва обяд , почивка и продължаваме за Червената лагуна, посещение на активния вулкан Ойаке, лагуните Каняпа, Чиаркота  и Слинг, в които се наблюдават фламинго . Преминаваме през пустинята Силоли, където се наблюдават скални феномени, известни като Каменна гора. Връщане.Вечеря и нощувка. 

 15.11.20.: Червената Лагуна – Зелената Лагуна – Уюни.                                                             Рано сутринта в 05.00 отпътуване за Сол де Маняна, където в ранните хладни утрини  изригват горещи гейзери и пейзажът напомня далечна планета.  Следва спирка при горещите извори, където се закусва и се прави СПА.  Следва отпътуване към вулкана Линкакабур, който се издига над Зелената Лагуна.  Обяд.  Отпътуване за Уюни. Настаняване в хотел. Нощувка.

16.11.20.: Ранна закуска и трансфер до летище Уюни. Отпътуване за Трухильо през Лима. Кацане на Аерогарата в Трухилйо. Трухилйо е вторият по големина град в Перу, столица на Региона Ла Либертад в северозападната част на страната. Разположен е на  брега на реката Моче, близо до устието и в Тихи океан. Исторически регионът е свързан с културите Моче и Чиму. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

17.11.20.: Трухильо                                                                             Закуска. След закуска трансфер до голям археологически комплекс на културата Мочика – Храмът на Слънцето и Храмът на Луната. След разглеждане на обекта  посещение на плажа Хуанчако, където се наблюдава сърфиране с лодки построени по древна технология. Следва посещение на  древната столица на културата  Чиму – Чан-Чан заедно с  Храмът на Арко Ирис и Дворецът  Тшуди. Връщане в Трухилйо . Свободно време. Нощувка.

18.11.20.: Трухилйо -   Ел Брухо – Селендин ( Кахамарка) (7 ч.)     Закуска. Отпътуване за археологическия комплекс Ел Брухо- в превод „Шаманът“, който се състои от три огромни постройки от различни епохи Huaca Prieta, Huaca El Brujo, Huaca Cao Viejo със стара християнска църква. Отпътуване към Селендин – столица на региона Кахамарка на височина 2700 м. н.м.р.. Мястото е със сух и топъл екваториален климат и богати почви. Център е на млекопроизводство в Перу. Популярен е и с топлите си  минерални извори и прекрасните си църкви.  Това е лобното място  на Империята на Инките, защото тук е екзекутиран последния Вожд на Инките – Атахуалпа. Настаняване в хотел. Нощувка.

19.11.20.: Селендин –Лейебамба (9 ч.)                                               Закуска. Отпътуваме за Лейебамба, едно място открито за света 2000г. От тогава се водят активни разкопки в Лагуната на Кондорите и са открити на 200 мумии. За тях е построен един от най-съвременните музеи в Южна Америка. Настаняване в хотела, нощувка.

20.11.20.: Лейебамба- Куелап – Чачапояс                                           Закуска. Отпътуваме за Крепостта Куелап с 400 сгради и три реда крепостни стени. Орхидеи и бромелии покриват стените. След разглеждане на  известната като „Матчу Пикчу на Северно Перу” крепост, на път за Чачапояс се спира и на Панорамата Макро над река Уткубамба за фотосесия.  Нощувка.                                                                                

21.11.20.: Закуска. Екскурзия до  Карахия — забележителен, но слабо познат археологически комплекс в Перу,  на височина 2600м над м.р. През 1983 г. в пещера са намерени около 250 саркофага – “пурунмачу“ на езика  Кечуа. Високи са около 2 м. и по своята форма наподобяват  човешки мумии, направени от глина, бамбук и и камъни. Всеки саркофаг съдържа мумия. Произходът им е далеч преди Инкския период, на някоя от  цивилизациите Тиуанако,Чачапояс или друга,  преди тях. И до сега културната им принадлежност е спорна. На около 2 км от магистралата по пътека се достига до скала от която на запад надолу към долината гледат мумиите от 6 удивиделни  саркофага. Връщане в хотела. Нощувка.

22.11.20.: Чачапояс - Чиклайо                                                                                                     Рано сутринта след закуска отпътуване с луксозен автобус за Чиклайо – столица на тихокеанския район Ламбайеке. 2011 г.Чиклайо става четвърти по население град в Перу, а регионът е третия по големина.Районът е изграден от  испанските конкистадори като " Santa María de los Valles de Chiclayo "през 16 век, а  градът е провъзгласен от Президента на Републиката с  името Чиклайо – град герой, като почит към гражданите му,проявили невероятна героичност в борбата за независимост  на  Перу  на 15 април 1835 г.  В близост до града са открити развалини от Империята Уари от 7-12 век.Пътуването трае през целия ден със спирки по пътя.  Пристигане в Чиклайо, трансфер до хотела, настаняване, нощувка.                                                                                                                         

23.11.20.: Чиклайо -Тумбес                                                                     Закуска. След закуска  екскурзия  до Археологическия комплекс Тукуме в Ниака Рахада или още известен като Долината на пирамидите и Музея с кралска гробница на Владетеля на Сипан  - един от най интересните и най-модерен музеи в Южна Америка. Връщане в Чиклайо. Отпътуване за Тумбес на границата с Еквадор (ок.500 км) по пътя разглеждаме природни резервати , нощувка.

24.11.20.: Тумбес – Гуаякил                                                                    Закуска. Свободно време за подготовка за преминаване на границата и пътуването. Отпътуване с индивидуален трансфер за Гуаякил (ок.500 км) по пътя разглеждаме природни забележителности, нощувка.

25.11.20.: Гуякил-Остров Изабела                                                                    Закуска. Трансфер до Аерогарата  и полет до Балтра от където с трансфер до Санта Круз нашия гид ще ни заведе в резервата с гигантски костенурки. По –късно ще посетим тунелите от  лава на Санта Круз – осем големи тунела появили се преди около милион и половина години при изригването на вулкан. Най-дългият тунел е около 2000 м. Около тунелите климата се различава от този на другите острови и тук виреят т.н. дървета – „Броколи“ и е резерват за много видове птици и бромелии, орхидеи, мъхове, лишеи. Тук може да наблюдавате описаните от Дарвин 8 вида чинка и червена мохуловка  и късоушата кукумявка. Обяд. След обяда се връщаме с катер на остров  Изабела  и се настаняваме в хотела. Следва посещение в Лагуната на Фламингото и морска разходка сред пингвините, акули и морски лъвове и костенурки. Разходка по алеите  и в заливчетата на едни от двата най-големи острови на архипелага, където  откриваме още непознати от нас до сега представители на дивата фауна и флора. Вечеря. Нощувка.

26.11.20.: Тунелите                                                                                                                                Закуска. След закуска отплаваме от кея до залива наречен „Los Tunnels“. Тук преди  милиони години лавата от изригналия вулкан е срещана морски талази и те са създали това неповторимо природно явление – Тунелите. Тук е  морското царство на рифовите акули, Галапагоските морски лъвове и костенурки, гигантски морски дяволи и др. Тук е най- подходящото място за дайвинг. Обяд (сух пакет). Вечеря Нощувка. 

 По желание се предлага Рибарски тур за любителите – рибари..

27.11.20.: О-в Изабела-Аерогара Балтра – Гуаякил - Лима.                                                            Закуска. След закуска излитаме  за голямото летище на остров Балтра за полет до Гуаякил и Лима. Трансфер до хотела. Нощувка.

28.11.20.: Лима                                                                                              Закуска. Свободно време. Възможност за обзорна екскурзия на историческия център на Лима: Площада Сан Мартин, Главния Площад, Президентския дворец, Катедрата и музеят на свещените реликви към нея. Катедралата Сан Доминго, катакомбите Санта Роса и сан Мартин де Пора, Францисканския манастира с църква – най големия колониален комплекс в Латинска Америка, включен в списъка на ЮНЕСКО. Следва посещение на Парка Ел Оливар, Мирафлорес – прекрасния  комплекс на брега на Океана района Ларкомар – символна модерна Лима. Посещение на Музея на златото. (срещу допълнително заплащане) Вечерта трансфер  до Аерогарата за полет до Мадрид.

29.11.20.: Кацане  в Мадрид в 14.30. В 20.20 Полет до София.

ЦЕНА:  12030.00 лв на човек в двойна стая по ранни записвания до 01.03.20. , след тази дата – 12380.00 лв Минимален брой туристи 8 човека.

 

ЦЕНА:  11630.00 лв на човек в двойна стая по ранни записвания до 01.03.20. , след тази дата – 11980.00 лв Минимален брой туристи 15 човека.

 

ЦЕНАТА включва :

- Самолетни билети по програмата: София – Ла ПАС; Уюни - Ла ПАС - Трухилйо; Гуаякил - Балтра(Галапагос) Гуаякил - Лима ; о-в Изабела до Летище Балтра на Глапагос; Лима – София с летищни такси към 1 март 2020 г;

- Всички трансфери с екскурзоводско обслужване  по програмата и автобусен транспорт Ла ПАС – Оруру;

- Влаков билет Оруру- Уюни;

- Катер от остров Санта Круз до о-в Изабела; оборудване за Каяк и шнорхели

- Индивидуален транспорт-  Trujillo – Cajamarca – Celendin – Kuelap – Chachapoyas – Chiclayo; Чиклайо – Тумбес – Гуаякил;

- 19 нощувки(от тях две в самолета) със закуски, 4 обяда и три вечери;

- Входни такси  по програмата;

- Местни екскурзоводи и туристически водачи, инструктори по каяк и гмуркане;

- Преводач - придружител на туроператора;

- медицинска застраховка до 65 г. възраст на стойност 30000 лв.;

- разходи за попълване и подаване на докумети за виза за Боливия.


 ЦЕНАТА не включва:

- Летищни такси след 01.03.2020

- Такси в Аерогарите – около 100 щ.дол.

-  Транзитни такси  и за вход в Национален парк Галапагос, резерват на о-в Изабела – около 160 щ.дол.

- Лични разходи

- Бакшиши – 50 щ.долара

- Доплащане за единично настаняване – 845 щ.дол

 

Условия за резервация :

- 4000.00 лв при сключване на договор

- Втора вноска 2000.00 лв  - в срок до 5 юни

- остатъкът се заплаща до 30 септември 2020 г.

СИМ-Травелс си запазва правото да променя последователността на провеждане на екскурзиите по програмата и не носи отговорност за промяна на цените на входните билети в туристическите обекти при свободно посещение.

Почивка на Занзибар

Кападокия

Шарм ел Шейх

Почивка на Сейшелите

Почивка в Кабо Верде

Почивка в Доминикана

Почивка в Мексико

Уикенд Рим

8 Март в Италия

Древна Ликия

Море в Гърция

Уикенд във Виена

Почивка в Кения

Сафари в Кения

Пазар в Одрин

nasamnatam logo