Лятно приключение в Родопите

Дати : 25.09. – 27.09.20. 3 дни/2 нощи

Цена : 198.00 лв на човек

Джип сафари в Родопите
(Бачковски манастир, Асенова крепост, Триград, с.Гьоврен, Вълчи камък, връх Снежанка)

Пакетната цена е за възрастен, настанен в двойна/тройна стая и включва:

* транспорт с лицензиран автобус,
* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Орфей 4* в КК Пампорово (или подобен),
* ползване на СПА центъра на хотела (вътрешен басейн, финландска и инфрачервена сауна, парна баня, джакузи, фитнес),
* курортна такса, застраховка,
* входна такса за пещерата „Дяволското гърло”,
* входна такса и беседа за Асеновата крепост,
* джипове за извозване през Триградско ждрело,
* изкачване с джипове до Панорамната площадка „Вълчи камък”,
* такса за посещение на Панорамната площадка „Вълчи камък”,
* водач от агенцията и екскурзоводско обслужване по целия марирут.

Планината Родопи предлага чудесни възможности за Вашата лятна почивка сред оазис от чистота и дива природа. Кристално чистия и въздух, вековните смърчови и букови гори ще Ви накарат завинаги да се влюбите в девствената и красота.

1 ден:06.00ч. отпътуване от Кюстендил за София. В 08.00 ч отпътуване от София за КК Пампорово. Кратки попътни спирки за кафе и почивка. Попътно посещение на Асенова крепост и Бачковски манастир. Около 17.00ч. пристигане в КК Пампорово и настаняване в хотел Орфей ****. Свободно време за разходка. Възможност за ползване на СПА центъра на хотела (вътрешен басейн, финландска и инфрачервена сауна, парна баня, джакузи, фитнес – включено в пакетната цена). Вечеря. Нощувка.

2 ден:Закуска. 08.30ч. отпътуване на полудневна екскурзия до „върха на света”, както местните наричат с.Триград. Около 09.30ч. ще пристигнем в с.Тешел, където ще се прехвърлим на открити джипове, за да продължим нашето приключение. Наслаждавайки се на красотата на високите мраморни скали и отвесни зъбери, от двете страни на р.Триградска ще достигнем до пещерата Дяволското гърло – една истинска подземна мистерия, където се намира най-високият подземен водопад на Балканите. След като разгледаме пещерата, с джиповете ще продължим до още една уникална забележителност – панорамната площадка „Вълчи камък”, изградена по инициатива на овчарите от с. Гьоврен. Селото е доста живо. Във всеки двор някой нещо работи, нивите са образцови, цари пълна идилия и спокойствие. Няма начин да срещнете погледа на някой местен и той да не Ви се усмихне. Толкова приветливи хора рядко се срещат. Голяма част от населението на красивото родопско селце се занимава с животновъдство. Там се произвежда сирене и кашкавал от мляко, добито от овце и крави, които пасат билки по девствените родопски поляни. Жените все още ревностно пазят стари традиции и занаяти като ръчно тъкане и плетене на пъстри терлици, с които удивяват чуждите туристи, дошли на това място.Ще се качим на най-високата панорамна площадка на Балканите, разположена на 1650м.н.в., за да се насладим на 360 градусовата панорамна гледка. Сами се досещате, че зад гръмкото име „Вълчи камък“ стои легенда за вълк. Историята е, че преди време жител на село Гьоврен намерил изоставено бебе вълче и го отгледал като домашен любимец. Когато пораснал, вълкът бил набеден, че напада добитъка. Жителите на селото принудили стопанина му да го убие. Той го завел на връх Каба таш и просто го пуснал в дивата природа. До ден днешен спасеният вълк вие от върха, за да предупреди жителите на Гьоврен, че над селото приближава буря или друго природно бедствие. Оттам идва и името на местността – Вълчи камък.ръщане в хотела около 14.00ч. Възможност за ползване на СПА центъра на хотела (вътрешен басейн, финландска и инфрачервена сауна, парна баня, джакузи, фитнес – включено в пакетната цена). Свободно време за разходка в КК Пампорово. Вечеря. Нощувка.

3 ден:Закуска. Свободно време за разходка в курорта и посещение на храма “Успение на Пресвета Богородица”.
Възможност за качване с лифт до връх Снежанка – един от Стоте национални туристически обекта. Най-голямата атракция на Снежанка е Телевизионната кула. Ако се изкачите с асансьора до върха й, ще попаднете в невероятна кафе-сладкарница. От височина над 2000м тя ще Ви разкрие зашеметяващи пейзажи към Рила, Пирин и Стара планина. Казват, че при добра видимост в сутрешните часове на деня, от там може да видите дори лазурно сините води на Егейско море. Печатът на БТС е на входа на телевизионната кула. Цената на двупосочна лифт карта до връх Снежанка е 14 лв. за възрастен (възможна е промяна).
Отпътуване за София - Кюстендил около 15.00ч., пристигане- вечерта.

Пакетната цена НЕ включва:

  • двупосочна карта за лифта до връх Снежанка -14лв. за вързастен (възможна е промяна)
  • входни такси за посещавани по желание обекти, които не са включении в пакетната цена и разходи от личен характер

Условия за записване:

30% депозит при резервация и подписване на договор за туристически пакети и свързани услуги. Доплащане най-късно до 20 дни преди датата на отпътуване
Местата в автобуса се дават по реда на записване и заплащане .
Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на местата в автобусите.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 45
Краен срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
ТО си запазва правото на промени в цените на допълнителните мероприятия и последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/003 до 22.05.2021.