Есенни Багри в Родопите (яз.Батак, яз. Доспат, КК Пампорово, Ягодинска пещера, Широка лъка, Златоград)

Дати: 30.10 – 01.11.2020
3 дни/2 нощ.

Цена: 198 лв

Тучни поляни, редуващи се с тъмни иглолистни гори, стръмни канари и живописно обагрени от есента каньони. Старинни български къщи и звуци от каба гайда, вкус на домашно приготвени родопски ястия и среща със старите занаяти…
Ако има дестинация, която си струва да бъде посетена през всеки сезон на годината, то това със сигурност са Родопите.

Пакетната цена е за възрастен, настанен в двойна/тройна стая и включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Орфей 4* в КК Пампорово
 • Ползване на СПА центъра на хотела (вътрешен басейн, финландска и инфрачервена сауна, парна баня, джакузи, фитнес)
 • Фото-паузи при язовир Батак и язовир Доспат
 • Входна такса за Ягодинската пещера с включена беседа
 • Разходка в Широка лъка и възможност да опитате от вкусните родопски специалитети
 • Посещение на Етнографския комплекс в Златоград
 • Водач от агенцията и екскурзоводско обслужване по целия маршрут


1 ден:

07.30ч. отпътуване от София Руски паметник за КК Пампорово . Кратки попътни спирки за кафе и почивка. Ще спрем за фото-пауза при язовир Батак, който е предпочитано място за почивка сред спокойствие и уют с възможност за целогодишен риболов. По пътя ни към Пампорово, ще направим фото-пауза и при един от най-големите и красиви язовири в България, намиращ се в западната част на Родопите – язовир Доспат. Истински рай за любителите на спокойствието, планината и риболова, язовирът е едно уникално кътче сред природата, където човек може да зареди сетивата си и да почувства истинския смисъл на думата „тишина”. След като се насладим на красивите гледки, ще продължим към КК Пампорово, намиращ се в подножието на връх Снежанка. Разположен в сърцето на Родопите на 1650м надморска височина, курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред всички планински курорти в България. Настаняване в хотела. Свободно време за ползване на СПА центъра или разходка. Вечеря и нощувка.

2 ден:

Закуска. В 08.30ч. ще отпътуваме за перлата на пещерния свят в България – Ягодинската пещера, която е разположена на десния бряг на река Буйновска, оформила най-дългото и живописно ждрело у нас. По целия туристически маршрут в пещерата с дължина 1250м ще се насладите на красотата на великолепни скални образувания – сталактити, сталагмити, сталактони, синтрови езера, леопардова кожа, уникални пещерни перли и др. Общо двадесет и два вида образувания от световно известните 28 вида могат да се видят в Ягодинска пещера.Температурата на благоустроения участък е постоянна и целогодишно е +6 ºС. В началото на естествения вход на Ягодинска пещера е открито енеолитно жилище, датиращо от 4-то хилядолетие преди Христа. Вътре могат да се видят керамична пещ, керамични съдове, прешлени за вретено, тежести за стан, хромели, овъглено жито, овъглени тъкани и др.свидетелства за живота на нашите предци. Престоят в пещерата е продължителен и е необходимо да бъдете екипирани с топли дрехи и удобни обувки. След разглеждането на Ягодинска пещера, ще отпътуваме за Широка Лъка. Разположено на двата бряга на Широколъшка река в подножието на североизточните склонове на Западните Родопи, селото е известно със своите автентични родопски къщи – Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи. Една от интересните забележителности е построената през 1834г. църква „Успение на Пресвета Богородица“с уникален по своя стил иконостас, за който се предполага, че е дело на ученици на братята Димитър и Захари Зограф. Освен със забележителната си архитектура, Широка лъка е известна и с песните си, които са съпроводени от каба гайда. Много от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор са родени точно там. В китното родопско село се намира и къщата на Капитан Петко войвода, която е била негов щаб след Освобождението. Свободно време за самостоятелно разглеждане и обяд. Възможност да опитате от типичните за този край родопски ястия – Клин, Пататник, Марудник, Чеверме, Качамак, Люта каша, Трахана и др.вкусни изкушения. Връщане в хотела. Възможност за ползване на СПА центъра на хотела (включено в пакетната цена). Свободно време за разходка в КК Пампорово. Вечеря и нощувка.

3 ден:

Закуска. 08.30ч. отпътуване за Златоград. Разходка из етнографския ареален комплекс, който отваря врати за посетители през 2001г. Запазил възрожденския си облик, комплексът представлява архитектурен резерват, намиращ се в Стария град на Златоград. Хубави бели къщи, кръгли комини, прохладни чардаци, калдъръмени улички – това е Старият град и съвсем естествено в него е намерил място Етнографският комплекс. Занаятчийските работилници са 9 и в тях са възстановени характерните за региона занаяти – гайтанджийство, терзийство, тъкачество, сарачество, дърворезба, грънчарство, ножарство, златарство и цървулджийство. Посетителите не само могат да наблюдават работния процес на майсторите, но и да опитат да изработят сами нещо. В една от най-хубавите къщи в квартала се помещава и етнографския музей. Обикновено обиколката завършва в кафене „Стария град”, където туристите се наслаждават на атрактивно поднесено въртяно кафе, приготвено на нагорещен пясък и подсладено със златоградска баклава с локум. В заведенията за хранене на Етнографския комплекс – механа “Беловидово“, ресторант-винарна “Александрови къщи“, механа „Воденицата“, във възрожденска обстановка и под звуците на родопска гайда, могат да се опитат златоградски кулинарни специалитети. Отпътуване за София около 15.00ч., пристигане – вечерта.

Пакетната цена НЕ включва:

 • Входни такси за посещавани по желание обекти, които не са включении в пакетната цена,
 • Разходи от личен характер,
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“. ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка
  “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на
  пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови
  близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката е доброволна и се сключва в
  деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по
  застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Условия за записване:

30% депозит при резервация и подписване на договор за туристически пакети и свързани услуги. Доплащане най-късно до 20 дни преди датата на отпътуване
Местата в автобуса се дават по реда на записване и заплащане.
Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на местата в автобусите.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40
Краен срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
ТО си запазва правото на промени в цените на допълнителните мероприятия и последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/003  с валидност до 21.05.2021 г.

Почивка на Занзибар

Кападокия

Почивка на Сейшелите

Почивка в Кабо Верде

Почивка в Доминикана

Почивка в Каталуния

Уикенд Рим

8 Март в Будапеща

Гърция Атина

Почивка в Кампания

Почивка в Кения

Сафари в Танзания

Пазар в Одрин

Егейска Турция

Месопотамия

Узбекистан

Пилигримски тур

nasamnatam logo