Еднодневна екскурзия по Искърското дефиле: маршрут София – Чекотински манастир – Боженишки Урвич – Божият мост – Манастир «Седемте престола» - София 22.08.2020/събота/

Отпътуване от София в 7:45 ч. от пл. Александър Невски. Към 9 часа пристигаме в Чекотински манастир «Св. Арахангел Михаил», по поречието на река Малък Искър, в  който е служил Софраний Врачански.

Запознаване с манастира и свободно време за закуска. Продължаваме за една от последните крепости паднали от турския ятаган – Боженишки Урвич. След 20 минути пешеходен тур по букова горска пътека се стига до Шишмановата Крепост от 5 век.
Крепостните стени са само от към селото, тъй като от другите 3 страни  е с естествена защита от високи 20-30 метра скали. В стената има изсечени слънца, следи от изградени сгради, издълбани в пясъчника стъпала, скална църква,  с олтар, изсечен надпис от времето на цар Шишман. Време за почивка и връщане обратно, продължаваме към Божия мост – природен феномен близо  до Враца. Време за фотосесия и продължаваме към  Манастира «Седемте престола, като по пътя спираме за обяд и почивка.

Разглеждане на Осеновлашкия манастир „Света Богородица“, известен и като „Седемте престола», тъй като  Църквата “Рождество Богородично” има интересен план – кръстовиден наос и шест престола (малки параклиси). Всеки от седемте престола е посветен на един светец. 

Следва посещение на ферма за щрауси в близост до манастира.

Връщаме се през живописното Искърско дефиле с кратки спирки за фото – сесии.

Връщане в София към 18.30ч.

Минимален брой туристи – 15 човека.

Цена на човек : 37.00 лв

 

Цената включва:

- организиран транспорт

- екскурзоводско обслужване

 Цената не включва :

- разходи от личен характер

Забележка : Задължително изискване към туристите е да бъдат с удобни обувки.

Нова година в Истанбул

Латинска Америка

Нова година в България

Нова година в Гърция

Нова година в Дубай

Македония

Нова Година в Малта

Екскурзия Родопите

Екскурзии Октомври