НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ

29.12.2020 - 02.01.2021.

1ден(29.12): 23.00ч. отпътуване от София – автогара Сердика с луксозен автобус, преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.                                          2ден(30.12): Пристигане в Истанбул сутринта рано. Автобусна  обиколка на Истанбул, която започва  с преминаване на Азиатския бряг, където в малкия но прекрасен квартал Кузгунджук ще можем да закусим и да се насладим на прекрасната архитектура от 19 век. Следва посещение на Панорамната площадка, от където се разкрива прекрасна гледка към Европейската част на Истанбул. Фото пауза. Следващата спирка е до двореца Берлейбей – най елегантния сред султанските дворци. Трансфер до хотела, настаняване в хотел CZN BURAK Hotel http:// http://www.cznburakhotel.com/  4*, свободно време. По желание разходка по емблематичната улица Истиклял  и посещение на католическа катедрала Свети Антоний от Падуа, която по това врама на годината е с прекрасна Коледна украса.  Нощувка.

3ден(31.12): Закуска. Екскурзия с градски транспорт - Посещение на  християнски културно-исторически обекти : Българската църква Св.Стефан, Вселенската Патриаршия , Влахерна и Църквата Хора. Или посещение на квартала Кадикьой. Свободно време. Посрещане на Новата 2021 Година (допълнително ще получите опциите за посрещане на празника). Нощувка.

4ден(01.01): Закуска. Свободно време. Има възможност за еднодневна екскурзия до Каваклъ Анадолу (по желание):В 10:00 с  комфортен кораб с две палуби  преминаме бавно през Босфора, за да се насладим на Кулата на девицата, на  султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, летния султански дворец „Бейлербеи, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулската бохема и отбранителните крепости Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“ до вливането му в Черно море. Възможност за обяд с прясна риба. Или посещение на Принцовите острови. Възможност за посещение на Турска баня. Нощувка.                                                                                                                                      5ден (02.01): Закуска. Освобождаване на стаите и оставяме багажа на съхранение. Пешеходна разходка в района на Древния Константинопол с посещение на  Египетския пазар и Света София. В 17:30 трансфер от хотела до автогарата. Свободно време за посещение на МОЛ ФОРУМ. Отпътуване за България в 20:00 часа                                                 

ЦЕНА : 397лв. на човек в двойна или тройна стая

      Цената включва:

 • транспорт с луксозен автобус «Метро» и всички пътни такси
 • трансфер а/гара Есенлер -хотел-а/гара Есенлер
 • три пешеходни екскурзии в Истанбул без включени билети за градски транспорт                  
 • автобусна обиколка на Истанбул  
 • 3 нощувки със закуски в хотел CZN BURAK Hotel 4*, който се намира до гръцката ортодоксална катедрала и е на 250 м от площад Таксим – най-красивия площад в Истанбул
 • медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г
 • водач/екскурзовод от туристическата агенция

Цената НЕ включва:

 • доплащане за самостоятелно ползване на стая в съседен хотел поради липса на единични стаи хотела и  закуска в  CZN BURAK Hotel  - 97 лв
 • задължително доплащане за застраховка с покритие 5000 евро на, за лица над 65 г. -5 лв. а над 70 г.- 9 лв.    
 • Новогодишна вечеря /по желание/                              
 • Застраховка «Отмяна на пътуване» с включен COVID-19 – 11лв.                                                                                                                                                           
 • Eкскурзии и мероприятия срещу доплащане:                                                                                                                                                                                                                                            
 • Екскурзия до Анадолу Каваджи – (22лв. с кораб)                                                                           
 • Градски транспорт – ок. 70-80ст. еднократно                                                              
 • Входни такси : за църквата "Св. София" (безплатно), двореца "Топ Капъ" и съкровищницата към двореца (60 TL), двореца "Долмабахче" (60 TL), двореца "Бейлербей" (50 TL);
 • Разходи от личен характер.

Условия за записване:
100 лева  при резервация и подписване на договор за туристически пакет и свързани услуги. Останалата сума се доплаща до 21.12.20.
Необходими документи: ксерокопие на първа страница на задграничен паспорт с 3-месечна валидност към датата на заминаване; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители (оригинал + 2 фотокопия)
Местата в автобуса се дават по реда на записване на туристите .
Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на местата в автобусите.
ТО си запазва правото на промени в цените на допълнителните мероприятия и последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/003  с валидност до 21.05.2021 г.

Нова година в България

Месопотамия

Нова година в Дубай

Латинска Америка

Почивка в Доминикана

Нова година в Египет

Македония

Екскурзия Родопите

На море в България

Почивка в Кения

Почивка на Сейшелите

Почивка в Кабо Верде

Предколедна Будапеща

Узбекистан

Екскурзия Пловдив

Нова година във Венеция

nasamnatam logo