ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ СОФИЯ- БАЧКОВСКИ МАНСТИР – АСЕНОВА КРЕПОСТ-ПЛОВДИВ-СОФИЯ

19.03.2022

Отпътуване в 7:00 ч. от София- площад Ал. Невски . Пристигане в Бачковски Манастир - Духовния Портал на Родопите в 9:30. Разглеждане на манастира и по желание посещение на великолепния музей на манастира с артефакти от векове, служили за богослуженията - най-красивите събития в живота на християните. Те са укривани и съхранявани през вековете от всеотдайните монаси на манастира. Забележителни са сбирките от покритите с миниатюрна дърворезба кръстове, наборите за причастие, „Венецианската” дарохранителница, майсторски написваните и богато обковани икони, сбирката от народни накити – свидетелство за благодарността и дарителската посветеност на вярващия народ пред Чудотворната икона на манастира.

В 10:30 отпътуване за Асеновата крепост. Разглеждане на обектите в Крепостта с местен екскурзовод.

Отпътуване за Пловдив. Свободно време за Обяд и почивка. В 14.30 ч  започва обиколка на Културната столица на Европа 2018 г. с местен лицензиран екскурзовод. Посещение на Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“, включен в списъка на 100-те национални туристически обекта, се намира в стария град на Тригълмието и включва 17 паметници от различни епохи. Обиколка на Стария Пловдив – Крепостния комплекс на Небеттепе, античния стадион на площад „Джумаята”, форума на античния Филипопол, римските мозайки, Античния театър, Балабановата къща, къща „Хиндлиян”.  античният театър, римският одеон, агората (римският форум), късно антична сграда „Ейрене“, епископската базилика, малката базилика и други. Отпътуване за София. Пристигане в София вечерта.

Цена: 43лв. на човек

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Входна такса и екскурзоводска беседа в Асенова крепост
  • Екскурзоводска беседа в Пловдив
  • Водач от агенцията и екскурзоводско обслужване по целия маршрут


Минимален брой туристи – 15 чов.

30% депозит при резервация и подписване на договор за туристически пакети и свързани услуги.
Местата в автобуса се дават по реда на записване и заплащане.  Доплащане най-късно до 3 дни преди датата на отпътуване

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/003 до 22.05.2022 г.

Почивка на Занзибар

Нова година в Кападокия

Почивка на Сейшелите

Почивка в Кабо Верде

Почивка в Доминикана

Нова година в Прага

Уикенд Рим

8 Март в Италия

Нова година в Гърция

Уикенд във Виена

Почивка в Кения

Сафари в Кения

Пазар в Одрин

Нова година в Сицилия

Месопотамия

Узбекистан

Пилигримски тур

nasamnatam logo