ПРЕДКОЛЕДЕН Рим - 4 ДНИ

25 ноември  -  28 ноември 2022

 

 1 ДЕН  25.11.22 (пет.)
Среща на Терминал 2 на летище София в 10.00 часа. Полет до Рим.Кацане в РИМ на летище Фумичино в 13:30 часа и трансфер до хотела.  Настаняване в хотела. Свободно време за разходка и вечеря.  Нощувка.

2 ДЕН  26.11.22(съб.)
Закуска. В 9.30 започва пешеходна обиколка  „ Християнски Рим“ -  посещение на базилика San Giovanni в Laterano, Свешенната стълба,  църквата Сан Клементе  с гроба на Св. Кирил, Сан Пиетро ин Винколи, Свободно време за обяд. В 14:30 среща пред Колизеума на  Константиновата арка. Продължава пешеходна обиколка „Форумите на Рим“. Връщане в хотела, Свободно време.. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН  27.11.22(нед).
Закуска. Ден посветен на Ватикана : по-желание може  преди 9 часа да се наредите на опашка, за да попаднете безплатно във Ватиканските музеи, които са недалеч от хотела. Посещение  на базиликата „Свети Петър“. На площада Свети Петър с оригиналния египетски обелиск се събират вярващи от цял свят за неделното обръщение на Папа Франциск. След площада с колоните  и двата фонтана от 16 век на Лоренцо Бернини, пешеходната обиколка продължава към Замъка на ангелите с моста на ангелите от 16 век, на който е била гилотината, минаване по моста Систо над Тибър; „Фонтанът на костенурките“ - автентичен от преди 1500 години, само костенурките са създадени по-късно от Бернини; Мястото, където е убит Цезар;  Кампо де Фиори - най-известният пазар на Рим ; пиаца Фарнезе и сградата където е живяло семейството на папа Фарнезе. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН  28.11.22(понед.)

Закуска. До 12 ч. освобождаване на стаите и оставяне багажа на съхранение.

В 9.30 започва нашия ден посветен на „Бароков Рим“ с  посешение на  Църквата Св. Игнацио -  характерна с двуслойния начин на изображението и илюзията в перспективата, Пантеона, църквата San Luigi dei Francesi с произведения на Караваджо; прочутите пиаца Навона,  фонтана дьо Треви, следва разходка по Виа дел Корсо , която завършва с Базиликата Санта Мария дел Пополо.  Свободно време. Връщане в хотела.  Трансфер до Фумичино 18:30. Полет до България в 21.35 часа.

Цена на турист в двойна или тройна стая: 795 лева

Цената включва:

 • Самолетен билет София-Рим-София с ръчен багаж 40/30/20 и салонен багаж 55/40/23 с летищни такси към 04.08.2022.;
 • Трансфер-летище-хотел-летище;
 • 72 часова Карта за градски транспорт в Рим;
 • 3 нощувки със закуски в хотелhttps://www.choicehotels.com/italy/rome/quality-inn-hotels/it437?adults=2&checkInDate=2022-04-22&checkOutDate=2022-04-25или подобен
 • 3 туристически пешеходни обиколки на Рим и Ватикана.
 • Мед.застраховка за целия престой на стойност 5000 евро
 • Водач от Туроператора

Цената не включва:       

 • Входните такси в музеите и обектите(където има такива)
 • Доплащане за единична стая – 185.00 лв
 • Градска такса в хотела ( 18 Евро се заплаща на място);
 • Лични разходи;
 • Задължително доплащане за застраховка за туристи от 65 до 70 г. - 6 лв.;
 • Застраховка «Отмяна на пътуване»(по желание).

Към момента няма изисквания за  PCR тест за лица притежаващи "подсилен Green Pass" и "подсилен зелен сертификат". Това са еквивалентни понятия и включват:
- Сертификат за завършен ваксинационен курс или поставена бустерна доза срещу COVID-19 (сертификатът е валиден 6 /шест/ месеца от завършването на ваксинационния курс или поставянето на бустерната доза) с една от следните ваксини:
- Comirnaty di Pfizer-BioNtech
- Moderna
- Vaxzevria
- Janssen (Johnson & Johnson)
- ваксини, поставени в чужбина, признати от италианското законодателство /ваксини, за които титулярят на разрешението за търговия е същият като в Европейския съюз; Covishield (Serum Institute of India), произведена по лиценз на AstraZeneca; R-CoVI (R-Pharm), произведена по лиценз на AstraZeneca; Covid-19 vaccine-recombinant (Fiocruz), произведени по лиценз на AstraZeneca/.
- Сертификат за преболедуване, с изтичане на карантинния период (валиден е 6 /шест/ месеца от оздравяването)
- Сертификат за преболедуване след поставяне на първата доза или след завършване на първичния ваксинационен цикъл/поставяне на бустерна доза (валиден е 6 /шест/ месеца от оздравяването)

Условия за резервация:

Капаро 50 % при сключване на договор. Остатъка се доплаща до 21.10.22.

Важно:

Минимален брой туристи: 10 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум – 7 дни;
Българските граждани е необходимо да притежават валидна лична карта;
Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на посещаваните обекти;

Във връзка с нестабилната икономическа обстановка в Европа туроператорът си запазва правото за коригиране на обосновани разходи, свързани с транспорта по време на екскурзията.

Туроператор “СИМ-Травелс” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахова-телна  компания „ЕВРОИНС“със застрахователна полица  № 0650000178/005 до  23.05.2022 г.

Нова година в Занзибар

Почивка на Сейшелите

Почивка в Кабо Верде

Почивка в Доминикана

Великден в Петербург

Нова година в Дубай

Санкт-Петербург

Предколеден Рим

Латинска Америка

Македония

Нова година в Кения

Сафари в Танзания

На море в България

Екскурзия Родопите

Егейска Турция

Месопотамия

Узбекистан

Екскурзия Пловдив

nasamnatam logo