Самолетна екскурзия до Неапол – Флоренция - Пиза - Болоня със самолет

 

07.05 -13.05.20

 

/6 нощи 7 дни/

 

Неапол е столица на регион Кампаня и на провинция Неапол. Разположен в прекрасен залив, на фона на вулкана Везувий. Градът е възпят още от дълбока древност като едно от най-красивите и благословени места по земята. Намира се между две вулканични територии – Везувий и Флегрейските полета, на брега на залива Неапол. Неапол е синоним на пицата – тук е поставено нейното начало. Малко по на юг са останките на римските градове Помпей и Херкуланеум и се простира Амалфийското крайбрежие - най-красивата крайбрежна ивица в Италия.

 

1 ден 07.05.20.: Директен полет от София за Неапол в 13:30 ч. Пристигане в Неапол в

14:10 ч., трансфер и настаняване в хотел 3*. Отпътуване за центъра на Неапол,

 

пешеходна обиколка: църквата „Сан Франческо ди Паола”- огромна църква увенчана с куполи,построена по подобие на Пантеона в Рим, намираща се на "Пиаца дел Плебишито"-централният площад на Неапол; Кралския дворец (отвън); Театърът "Сан Карло" Teatro di San Carlo – най – старата опера на Апенинския полуостров; Музеят парк "Каподименте"- основна атракция на Неапол. Връщане в хотела. Нощувка.

 

 • ден 08.05.20: Закуска. Екскурзия в античния Помпей. Разглеждане на Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, Къщите на любовта. След обяд Екскурзия до Соренто. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

 • ден 09.05.20.: Закуска. Целодневна екскурзия до Везувий и Хераклинеум.. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

 • ден 10.05.20 Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване с влак от Помпей -

 

Неапол – Флоренция от 9. 00 до 12.30 пристигане на гара Мария Новела в центъра на Флоренция. Настаняване в хотела. Посещение на манастира с катедралата «Санта Мария Новела». Свободно време .Нощувка.

 

 • ден 11.05.20: Закуска. Отпътуване с Влак за Еднодневна екскурзия до Пиза, където от гарата с автобус се придвижваме до историческия център на града за разглеждане на Наклонената Кула, Площада на чудесата, Катедралата на Пиза , Кампосано и Баптистерия и Пиаца дей Кавалиери, Санта Мария дела Спина. Връщане във Фрлоренция вечерта. Нощувка.

 

 

6 ден 12.05.20: Закуска. Ден посветен на музеите на Флоренция. Посещение по желание на галериите Академията, Уфиций, Палатиа; Палацо Пити, Капела Медичи, Базилика «Сан Лоренцо» и др

 

7 ден 13.05.20: Закуска. Отпътуване за Болоня с влак в 9:55. Пристигане в 10:35.

 

Оставяме багажа на гардероб на гарата в Болоня. Обиколка на Болоня: Парко де а Монтаньола; Сала Борса; Пиаца Маджоре с фонтана на Нептун; Базиликата „Сан Петронио“, Палацо дел Подеста, Кулите Азинели и Гаризенда и др. Свободно време. В 19 часа Трансфер до летището за директен полет Болоня - София: 21:55.Пристигане в София в 00.40 ч

 

Цена на човек в двойна стая : 1520.00 лв /при мин 8 човека/    и 1445 лв /при мин. 12 човека/

 

Цената включва:

 

 • Самолетен билет София –Неапол и Болоня – София с салонен багаж до 10 кг /с размери 55x40x23 см/ и ръчна чанта с размери 40х30х20 и приоритетно качване на борда на самолета.

 

 • Летищни такси към 01.02.2020 - включени.
 • 3 нощувки със закуски в хотел ДИАНА 3* в Помпей.
 • 3 нощувки със закуски в хотел СПАНЯ 3* във Флоренция

 

 • Влак Неапол – Помпей – Неапол; Помпей – Везувий – Помпей, Помпей-Соренто- Помпей; Помпей- Неапол- Флоренция; Флоренция- Пиза- Флоренция; Флоренция – Болоня- Аерогара Болоня.
 • Трансфер Аерогара Неапол – хотел Помпей.

 

 • Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 65 години;
 • Туристически гид от Туропеатора.

 

Цената не включва:

 

 • Чекиран багаж – до 20 кг – от 40 лв. на посока; цената се определя при плащане на багажа при закупуване на билета.

 

 • Градски такси

 

 • Входни такси в посещаваните обекти;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 15 лв.;

 

Условия за резервация :

 

 • депозит в размер на 50 %
 • остатъка се доплаща 20 дни преди датата на отпътуване

 

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/002 от 23.05.2019 г с валидност до 22.05.2020 г.

Нова година в България

Месопотамия

Нова година в Дубай

Латинска Америка

Почивка в Доминикана

Нова година в Египет

Македония

Екскурзия Родопите

На море в България

Почивка в Кения

Почивка на Сейшелите

Узбекистан

Екскурзия Пловдив

Нова година във Венеция

nasamnatam logo