ВЕНЕЦИЯ ПРЕЗ ЗИМАТА – НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА /31.12.18. – 04.01.19./


Едно от най-прекрасните места, които могат да ви приютят в Новогодишната нощ е приказната Венеция. Над тесните ренесансови улички и водни канали светят малки коледни лампички, апрекрасните старинни дворци са украсени неповторимо и създават празнично настроение, на площада всички се веселят с музика и танци. Сняг няма да видите,но Дядо Коледа Ви чака на всеки ъгъл.


1 Ден 31.12.2018 – 4.45 ч.Среща на Аерогара София, Терминал 2. 6.30 – Отпътуване За Венеция - Тревизо. Кацане и трансфер до Гара Санта Лучия(около 1 час) (спира на 200 м. от хотела).Кратка почивка и депозиране на багажа на рецепцията на хотела. Пешеходна обиколка на Венеция: Канареджио, Кастело, Площада Сан Марко, Кафене Флориан, Моста на Академията, кампо Сан Стефано, Санта Кроче, Дросдуро,Моста Риалто, Сан Паоло. Връщане в хотела. Настаняване. Свободно време за подготовка за новогодишната нощ. 
ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2019 ГОДИНА на площада Сан Марко. 
2 Ден 1.01.2019: Закуска. Свободно време във Венеция .По желание: Тур до островите в Лагуната - Мурано и Бурано. На връщане закупуване на традиционни за района на Венеция специалитети.Нощувка.
3 Ден 2.01.2019 Закуска. Еднодневна екскурзия до Ферара: Около 1.00 ч. е пътя с влак от Санта Лучия. Ферара е ренесансово градче в регион Емилия – Романя, разположен на един от ръкавите на р.По, град с богато културно-историческо наследство, включено в Списъка на ЮНЕСКО. Обиколката включва: Замъка Естенсе (Castello Estense), Диамантовия дворец (Palazzo dei Diamanti), къщата Ромеи (Casa Romei), която е била резиденция на Джовани Ромеи, градската стена, датираща от XV и XVI в. Свободно време за шопинг или обяд във Ферара с местни спициалитети: Капелачи ди дзука кондити кон рагу(равиоли пълнени с тиква със сос рагу), пампапато(хляб със сухи плодове и различини подправки). Връщане във Венеция. Нощувка.
4 Ден 3.01. 2019: Верона – Падуа 
Закуска. Свободно време по избор във Венеция или еднодневна екскурзия до Верона и Падуа. 
Отпътуване с влак за Верона(1час и 10мин.), градът на Ромео и Жулиета, който се слави известното вино, правено от монаси Бардолино. Верона е родното място на първия български княз Александър Батенберг. Обиколката включва: Площад Ербе, Търговския дом, Градската управа – Ратуша, 83-метровата кула на Ламбертите, известна и като Кулата с камбаните, Арена Ди Верона - Амфитеатър от 1 в., Синьорията, Къщата на Жулиета. 
Отпътуване с влак от Пуорта Нуова за Падуа. Обиколката включва:Стария град, Падуанския университет, където са са преподавали Петрарка и Галилей и са получили образованието си Данте и Коперник, Базиликата Сан Антонио, която съхранява мощите на Св.Антоний Падуански, Кафене Педроки, наречено още Кафене без врати, едно от най-големите в света, където още от средата на 18 в. събира елита на обществото. Връщане в хотела. Нощувка. 
5 Ден 4.01. 2019: Отпътуване за София 
Закуска. В 10 часа отпътуване за Аерогара Тревизо. 12.40 Полет до София.

Цени: по ранни записвания - до 20 октомври 2018
965 лв. – на човек в двойна или тройна стая
1310 лв. – за единична стая
След 20 октомври :
995 лв. – на човек в двойна стая 
1340 лв – за единична стая 

Цената включва: 
• Полет с Райън Еър до Венеция -Тревизо с багаж за чекиране – до 10 кг с размери 55х40х20 и ръчна чанта с размери 35х20х20.
• 4 нощувки със закуски в хотел Карлтън Капри 3+* в старата част на Венеция., близо до Санта Кроче ;
• Обиколка на Венеция;
• Екскурзия до Ферара и пешеходна обиколка на Ферара ;
. Екскурзоводско обслужване;
• Мед. Застраховка на ЗК Уника: за 4000 € до 65 годинир Доплащане за туристи над 65 години.

Цената Не включва: 
• Тур до островите в Лагуната - Мурано и Бурано, включва билета за корабче от Феровиа Санто Лучия до Мурано, Бурано и обратно –22 € ;
• Еднодневна екскурзия до Верона и Падуа– 20€ ;
• Входни таксиза посещаваните обекти;

Допълнителна информация: 
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 01.12.2018г.
• Валута: 1eвро = 1.95583 лв.
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
• Допълнителните услуги (Застраховки – стойността им се определя в зависимост възрастта на туриста) се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията)
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 10.
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на тръгване
• Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът предлага на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.