Почивка в Чешме с остров Хиос 2023

8 дни, 7 нощувки

/10-17 юни 2023/

Маршрут: СОФИЯ - КАПИТАН АНДРЕЕВО - ЧАНАККАЛЕ - АЙВАЛЪК  – ПЕРГАМА - ЧЕШМЕ – о-в ХИОС – ОДРИН - СОФИЯ

 

1 ден: София – Айвалък (720 км)

Отпътуване от София в 05:30 ч. Преминаване на Дарданелите по новия мост „Чанаккале 1915“ дълъг 2023 м. – най-дългия в момента. Продължаваме за Айвалък. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Айвалък – Бергама - Измир - Чешме. Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Чешме, по пътя посещение на Бергама – Древногръцкия Пергамон с Акропола - втората по големина библиотека в античния свят, Храма на Атина, който се смята за най-древния храм, носещ нейното име, храма Асклепион, Комплекса "Червената базилика", датириращ от 2 в.сл.Хр., Джамията на Бергама от 1399г, Селчук Минаре, построено през 14в., Чухурхан кервансарай (крайпътна странноприемница), Джамията Шадърванлъ от 1550г.

Днешният Бергама е желана туристическа дестинация не само за посещение на древните останки от Пергам, но и поради производството на памук, злато и килими.

Продължаваме за Измир.Автобусна и пешеходна обиколка с разглеждане Агората на Кадифекале, Асансьора на Измир от 1907 г. задвижван със силата на водата. Днес той е електрифициран и предоставя на посетителите прекрасна панорамна гледка и възможност за обяд или вечеря в ресторанта на върха, площад „Конак“, на който величествено се извисява Часовниковата кула "Сахат Кулеси". Свободно време на пъстроцвветния пазар Кемералтъ. Отпътуване за курорта Чешме. Настаняване в хотела свободно време за плаж. Нощувка.

3 – 6 ден: Чешме

Закуска. Свободно време за плаж, почивка и релакс в СПА центъра на хотела.

остров Хиос

по желание срещу допълнително заплащане - Целодневна екскурзия до остров Хиос. След закуска с ферибот (40 мин) пътуваме до Пирги, остров Хиос. Къщите са украсени  с рисувани елементи на животни, цветя и геометрични фигури. Ще посетим манастира „Неа Мони“ от 11 в., включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.. Разположен на хълм, сред кипарисови и маслинови дървета, с прекрасни мозайки и типична византийската архитектура. Посещение на стария град на Хора - столицата на острова с византийска крепост, площад Фруриу, църквата „Агиос Георгиос“ и търговския квартал. Свободно време. Връщане в Чешме.

Алачатъ

по желание срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Алачатъ, старинно градче с гръцка архитектура само на 9.5 км от Чешме с калдръмени улици със старинни къщи с дървени капаци и разцъфнали бугенвилии, вятърни мелници издигнати високо над градчето.

7 ден – Чешме – Одрин (670 км)

Закуска. След закуска освобождаване на стаите. Отпътуване за Одрин. Пристигане и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

8 ден – Одрин – София. Закуска . Разглежадне на Одрин- Селимийе джамия и музея към него и базара «Селимийе търговски център», „Юч Шерифели джамия», покрития базар "Бедестен", кервансарая "Рюстем паша", базара "Али паши чаршасъ, Музея на здравето. Отпътуване за България. Продължаваме за София, където пристигаме към полунощ.

 

Цена на ранни записвания до 15.04.23. – 1390.00 лв. на човек в двойна или тройна стая.

След 15.04.22. - 1420.00 лв

Доплащане за единична стая - 310.00 лв.

Минимален брой записани - 15 туристи. При по-малко записани цената се преизчислява.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран автобус с изчислена такса гориво 3.20 лв. При повишаване на цената се начислява доплащане за горивната такса.
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 * в Айвалък;
 • 5 нощувки със закуски в СПА хотел 5*https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-resort-cesme-spa?resort-cesme-spa?
 • 1 нощувка със закуска в хотел Отоман палас 3* в Одрин
 • Мед.застраховка помощ при пътуване с включен COVID-19и мед.покритие 30000 ЕВРО
 • Придружител на СИМ-Травелс

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входни такси в посещаваните туристически обекти;
 • Екскурзия до остров Хиос – от 90.00 лв /заявява се при сключване на договор и се заплаща с последната вноска/
 • Екскурзия до Алачатъ – от 25.00 лв /заявява се при сключване на договор и се заплаща с последната вноска/
 • Доплащане за мед.застраховка помощ при пътуване за лица над 65 г – 7.00 лв, 75 г – 17.00 лв.
 • Застраховка отмяна на пътуване
 • PCR тест /ако се изисква/
 • Бакшиши – 10 Eвро
 • Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

При сключване на договор депозит – 750.00 лв.

Остатъкът се заплаща 14 дн. преди отпътуване.

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/005 до 22.05.2023.

Почивка на Занзибар

Кападокия

Шарм ел Шейх

Почивка на Сейшелите

Почивка в Кабо Верде

Почивка в Доминикана

Москва - Петербург

Почивка в Мексико

Уикенд Рим

8 Март в Италия

Древна Ликия

Море в Гърция

Уикенд във Виена

Почивка в Кения

Сафари в Кения

Пазар в Одрин

nasamnatam logo