МОСКВА И БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ-ПЕТЕРБУРГ

07.06. – 16.06.24. /9 нощи 10 дни/

 

1 ден /07.06.24/ пт. – Отпътуване през Истанбул за Москва  от Аерогара София-терминал 2 в 09:25 ч. Пристигане в Москва в 18:00 ч..Трансфер до хотела. Настаняване в хотел  “Космос” 3*http://www.hotelcosmos.ru/. Разходка из парка на ВДНХ,  създаден през 1939 г. на 325 хектара за да покаже постиженията на индустрията, на науката и икономиката на съветските републики. Паркът  и днес е привлекателен със зелените си площи, великолепни фонтани, алеи с красивите цветя, музея на космонавтиката, разнообразието от архитектурни стилове и исторически павилиони — символи на бившите републики на СССР. Нощувка

   2 ден /08.06.24/ сб. – Закуска. В 9.30 ч  обзорна автобусна екскурзия: Червения площад, Храма на Христос Спасител, Новодевичия манастир, Поклонния хълм с паметника на победата, Триумфалната арка, Панорамата “Бородинска битка”, МГУ “М.В.Ломоносов”, Воробьовие гори, паметника на “Кирил и Методий”, Булевардния  ринг и др. Продължаваме с посещение на Кремъл с  архитектурния ансамбъл „Храмов Площад”(входът в Кремъл включва разглеждане на храмовете Успенски, Архангелски, Благовещенски, църквата „Ризоположения”, Патриаршията, изложбите в камбанарията на  Успенския храм и в Одностолпната  палата). Свободно време. С представителя на фирмата ще посетите ЦУМ и Парк Зарядие. Ще има време за посещение на  катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света). Връщаме се в хотела с метро. Нощувка.      

   3 ден /09.06.24/нед – Закуска. Свободен ден. Има възможност с представителя на фирмата да направите разходка с корабче по Москва река. След това ще посетим Москва Сити - съвременен бизнес център на Москва с множество небостъргачи. Можете да изпиете едно кафе или да обядвате , наслаждавайки се на панорамата на Москва в ресторанта на 86-и етаж или да посетите панорамната площадка с местен екскурзовод. На по-ниските етажи е разположен един от най-големите МОЛ на Москва. За тези които желаят да посетят Третяковската галерия с градския транспорт ще се предвижим до музея. Третяковската галерия – с изключително богата колекция, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Връщане в хотела. Нощувка.

   4 ден /10.06.24/ пн – Закуска. Екскурзия в Коломенское. В 9.30 ч с метро се придвижваме до Коломенское - музей на открито , в които са изложени архитектурни  образци на дървени постройки от различни области на Русия. В залесената местност , където преди се издигал дървеният дворец на цар Алексей, ще видите сибирска затворническа кула от ХVІІ в. Отбранителна кула от Бяло море и фабрика за медовина от селцето Преображенское. Една от най-атрактивните постройки е автентичната дървена къща от Архангелское, в която Петър Велики е живял при изграждането на руската флота. Тя е преместена тук през 1934г.. Свободно време. Има възможност за разходка в центъра на Москва : Тверской булевард , Арбат, Музей-квартира на Булгаков , Патриаршее езерце , Малая Бронная. Връщане в хотела. Нощувка.

   5 ден /11.06.24/ вт.  – Закуска сух пакет. Ранен трансфер до ж/п гара. Отпътуване за Санкт-Петербург с високоскоростен влак Сапсан /3.50 ч/. Пристигане в Санкт-Петербург. Обзорна екскурзия с автобус: разглеждане центъра на Петербург – Невския проспект, Площада на Изкуството, храма „Спас на крови”, Дворцовия площад, Адмиралтейството, площада на Декабристите, Паметника на Петър I, “Исакиевската катедрала” и “Казанската катедрала”, Стрелката на Василиевски остров , Петропавловската крепост,  Дворцовата крайбрежна улица до Дворцовия площад. Настаняване в хотел Катерин Арт 4* в историческия център на Петербург. Свободно време. Нощувка

   6 ден /12.06.24/ ср. – Закуска. Автобусна екскурзия до Павловск и Царско Село /Пушкин/. Павловск - за историята на това място са писани стотици книги и научни изследвания, като  броят на забележителностите е изключително голям. Летният дворец на руския император Павел Първи, разположен едва на 20 км южно от Санкт Петербург, е известен на целия свят благодарение на необикновената си красота. Всеки ъгъл от Павловския парк и всеки сантиметър от интериора на двореца са щателно обмислени от най-добрите изкуствоведи. След това отпътуваме за Царско село. Следва посещение на Екатерининския дворец /с Кехлибарената стая/, Екатериненски и Александровски паркове. В късния следобед връщане в Петербург. Свободно време. Има възможност да посетите служба в Казанската катедрала известна още като катедралата на Дева Мария от Казан. Нощувка.

   7 ден /13.06.24/ чт.  - Закуска. Свободен ден. Има възможност за разходка с кораб по Нева и Финския залив между северните острови на Санкт-Петербург. Свободно време за посещение на Руския музей на руското изобразително изкуство , Исакиевската катедрала, Спас на крови, Лятната градина, Марсовото поле. Има възможност за посещение на балет или опера, или концерт на орган. Нощувка.

   8 ден /14.06.24./ пт  -  Закуска. Свободен ден. Има възможност с представител на фирмата да посетите парковете и дворците на Ораниенбаум и Петерхоф. В 9.30 ч тръгваме с влак до Ораниенбаум. Ораниенбаум (Oranienbaum) представлява дворцово-парков ансамбъл на руското императорско семейство, който се намира в руския град Ломоносов край Санкт-Петербург. В превод от немски Ораниенбаум означава портокалово дърво. Архитектурният ансамбъл дава възможност на туристите да разгледат дворци от осемнадесети век и красивите паркове към тях. Местността, където се намира Ораниенбаум, е била подарена на руския княз Меншиков от Петър Първи . След това с автобус се предвижваме до Петерхоф /Петродворец/ - «Руския Версай». Ще имаме време да разгледаме горния и долния паркове на Петродвореца, да се повозим с туристическо влакче до парка Александрия. Връщаме се в Петербург с влак или с кораб «Метеор» във финския залив.

   9 ден /15.06.24/ сб  - Закуска. Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български. Свободно време. Вечерта в 24.00 ч. можете да  отидете на брега на Нева, да се насладите на Белите нощи и да видите как се разтварят мостовете. Нощувка.

   10 ден /16.06.24/ нд - Закуска /сух пакет/. В 03:00 ч трансфер до летището. Отпътуване за България през Истанбул в 05:45 , пристигане в София в 14:55.

Минимален брой туристи -  10 чов.

ЦЕНА : 3090.00 лв. на човек в двойна стая

Условия за резервация:

 • 1200.00 лв. депозит при записване
 • Доплащане до 20.04.2024.

Полетно разписание :

TK1028 Sofia 09:25   Moscow  18:00

TK 406 St.Petersburg 05:45   Sofia 14:55

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • самолетен билет София— Москва Санкт-Петербург - София с включени летищни такси към 29.02.24. , салонен багаж до 8 кг и чекиран куфар до 30 кг
 • 4 нощувки в двойни стаи Комфорт със закуски в хотел Космос 3* https://www.hotelcosmos.ru/eng или подобен
 • 5 нощувки в двойни стаи със закуски в хотел Катерин Арт 4* https://catherinearthotel.com/  в историческия център на С/Петербург или подобен
 • всички трансфери включени в програмата
 • билет за втора класа на скоростния влак Сапсан Москва-Санкт Петербург
 • автобусен обиколен тур на Москва с екскурзовод на български
 • екскурзия на територията на Кремъл с входни такси и екскурзовод на български
 • екурзия по територията на Коломенское с екскурзовод на български
 • автобусен обиколен тур на Санкт-Петербург с екскурзовод на български
 • автобусна екскурзия до Павловск и Царско село с посещение на Павловския и Екатерининския дворец с кехлибарената стая и парковете на Павловск и Царско село /Екатеринински, Александровски и китайски/ с входни такси и екскурзовод на български
 • посещение на Ермитажа с екскурзовод на български с включени входни такси
 • всички допълнителни турове с представител на фирмата без входни такси и билети за гр.транспорт
 • индивидуални слушалки
 • мед. застраховка с покритие 30000 EUR
 • водач от фирма

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

 • градски такси- 750 руб /ок 15 лв/
 • доплащане за единична стая – 495.00 лв
 • виза – 110.00 лв към 29.02.24., Туроператорът съдейства на туристите за получаване на виза; стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 актуална цветна снимка на бял фон 3.5х4.5 см с актуалност 6 месеца.                                                        
 • Разходка с корабче по Москва река – 1200 руб /ок 24 лв/
 • входните билети при посещение на туристическите обекти и музеи по желание.
 • Билети за градски транспорт в Москва 500 руб /ок.10 лв/
 • Билет в Храм Василий Блажени 1000 руб /ок 20 лв/
 • Билет за Третяковска галерия 700 руб /ок 15 лв/
 • Билет за посещение на панорамната площадка в Москва Сити с дегустация на руски сладолед 2390 руб /ок 48 лв/
 • Билети за градския транспорт в Санкт-Петербург 1000 руб /ок 20 лв/
 • Билети за парка в Оранинебаум 300 руб /ок 6 лв/
 • Билети за Китайския дворец на Оранинебаум 500 руб /ок.10 лв/
 • Билети за парка в Петродворец 1200 руб /ок 24 лв/
 • Билет за влакче в парка Александрия 400 руб /ок 8 лв/
 • Билет за корабче в Санкт-Петербург 1300 руб /ок.26 лв/
 • Билет за Исакиевската катедрала 450 руб /ок 9 лв/
 • Билет за Спас на крови 450 руб /ок. 9 лв/
 • Билет за Руския музей 550 руб /ок.11 лв/
 • Билет за кораб Метеор 1600 руб /ок 32 лв/
 • лични разходи
 • доплащане за застраховка за туристи над 65 години – 20.00 лв
 • доплащане за застраховка за туристи над 72 години – 35.00 лв
 • Туроператорът предлага на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват по здравословни проблеми. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на провеждане на екскурзиите по програмата и не носи отговорност за промяна на цените на входните билети в туристическите обекти при свободно посещение. Не носи отговорност при промяна в разписанието от авиокомпанията.

Туроператорът е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/006 с валидност до 22.05.2025 г.

Почивка на Занзибар

Кападокия

Шарм ел Шейх

Почивка на Сейшелите

Почивка в Кабо Верде

Почивка в Доминикана

Москва - Петербург

Почивка в Мексико

Уикенд Рим

8 Март в Италия

Древна Ликия

Море в Гърция

Уикенд във Виена

Почивка в Кения

Сафари в Кения

Пазар в Одрин

nasamnatam logo