ПЕРУ 17 дни

ЛИМА - ПАРАКАС - ИКА – НАСКА - АРЕКИПА – ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА - ПУНО - КУСКО - САКСАЙУМАН - ПИСАК - ОЯТАЙТАМБО - МАЧУ ПИКЧУ- КУСКО - ЛИМА

22.10. – 07.11.2020

1 ден - 22.10.20: В 16:00 среща на летище София за полет до Мадрид в 18:00 часа. Пристигане в 21.00 часа на на летище Madrid и прехвърляне на – Терминал 4 за полет до Лима в полунощ. Нощувка в самолета.

2 ден - 23.10.20: Пристигане в Лима в 5:30 часа. Отпътуване на юг по Трансконтиненталната Тихоокенска магистрала до полуостров Паракас – раят на тихоокеанската фауна и флора. Кратка спирка на брега на океана за освежаване и закуска. Пристигане в Паракас. Настаняване, свободно време. нощувка.

3 ден - 24.10.20.:Закуска.Екскурзия с корабче до островите Балестас, с наблюдаване на морски лъвове, пеликани, пингвини и други морски птици. По пътя обратно от корабчето може да се види „Канделабро”, гигантска фигура издълбана в пясъка в стила на рисунките в Наска. Отпътуване за Наска /200 км/. По пътя посещение с обяд на оазиса Хуакачина. По желание разходка с бъги сред пясьчните дюни и спускане със сендборд. Продължаване за Наска, пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

4 ден - 25.10.20: Ранна закуска, трансфер до летището в Наска, 30-минутен полет за разглеждане на рисунките от птичи поглед. Следва отпътуване за Арекипа /640 км – ок.9 часа, по пътя – няколко спирки за почивка и обяд. Пристигане в Арекипа – културната столица Перу. Нощувка.

5 ден - 26.10.20.: Закуска. Ден посветен на Арекипа.Разглеждане на забележителностите: Централния площад, Катедралата, църквата Ла Компаня, древен Йезуитски храм, манастирът Санта Каталина. Свободно време за обяд. Следобяд по желание посещение на местния музей, където се съхранява най-известната мумия в Америка – Хуанитa. Нощувка.

6 ден - 27.10.20: Ранна закуска. 8:00 Отпътуване за района на каньона Колка един от най-дълбоките в света – ок. 4 часа до височина 3400 м над м.р. По пътя се минава Pampa Cañahuas в Националния резерват Aguada Blanca National Reserve, където се срещат стада викуни и алпака – дивите роднини на Ламите. Срещат се и все още запазени пред-колумбови терасовидни терени за отглеждане на селскостопански култури. ОБЯД. След обяд настаняване в хотела. По желание посещение на термалните извори за едно чудесно СПА. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

7 ден - 28.10.20.:Закуска. Рано сутринта – отпътуване за Кръста на Кондора, където може да бъде наблюдавана най-голямата птица – лешояд в света. По пътя обратно – разглеждане на колониалните градчета - Yanque, Coporaque, Achoma and Maca. ОБЯД в местен ресторант. Късно следобяд – връщане в хотела. Свободна вечер. Нощувка.

8 ден - 29.10.20:Ранна закуска и отпътуване за Пуно – 258 км. Пристигане и настаняване в хотела. По пътя – посещение на известните каменни гробници Силустани на племето Аймари и езерото Умайо и красивата лагуна - Lagunillas, където може да видите пастървови ферми, срещат се и Андински фламинго и други андински птици. Пристигане в Пуно. (Отпътуване за еко-селище Ячон на брега на езерето Титикака). Настаняване в еко-къщички и вечеря. Нощувка.

9 ден - 30.10.20:Закуска.Екскурзия с моторна лодка по езерото Титикака и плаващите острови на Уросите, запознаване с жителите им и отпътуване за един от двата големи и обитаеми от местни хора –говорещи на Кечуа жители, ОБЯД на остров Такиле, разходка и запознаване с местната социална система, съществуваща от векове. Отпътуване за Пуно.Свободна вечер. Нощувка.

10 ден - 31.10.20:Закуска и отпътуване за Куско /389 км/. Пътят минава през Високото плато Кояо. Спирка в градчето Айянири, разглеждане на храмът Каласая и храмът на Инките, посветен на бог Виракоча, След 70 км спирка в ранчото Ла Рая, където може да се видят стада викуни и лами. ОБЯД.Пътят минава покрай езерото Вакарпей. Посещение на град Андахуайлилас и църквата Сан Педро де Андахуайлилас, известна като Сикстинската капела на Америка.Пристигане в Куско и трансфер до хотела. Нощувка.

11 ден - 01.11.20:Закуска, Пешеходна обиколка из средновековния град по улица Сан Бласт и останките от Столицата на ИНКИТЕ. Автобусна екскурзия до свещенни храмове на инките - Тамбочай, Пука Пукара и Саксайуаман с огромните камъни, подземната пещера и храмът Кенко построен на хълм с панорама към Куско. Следва Обзорна екскурзия(пешеходна) до Главния площад, Катедралата и Храма на Слънцето – Korikancha.Следва посещение на Местния пазар Сан Педро. Вечеря с фолклорно шоу. Нощувка.

12 ден - 02.11.20.:Закуска ,отпътуване за Свещенната долина, посещение на ферма за камелоиди(лами, викуни, алпака)в Ауанаканча и местен етно-базар в Писак.ОБЯД в етно-ресторант. Разглеждане на крепостта Оятайтамбо, отпътуване с влак до Агуас Калиентес – Мачу Пикчу Пуебло. Настаняване в хотела. Нощувка.

13 ден - 03.11.20: Закуска. След закуска отпътуване към Мачу Пикчу с автобус -30 мин. Разглеждане на Мачу Пикчу - Изгубения град на инките с екскурзовод. Връщане в Агуас Калиенте. Свободно време за разходка из джунглата или Посещение на СПА в термалните извори. Вечерта в 17.00 с влака връщане обратно в Куско.

14 ден - 04.11.20:Закуска. Свободно време. На обяд трансфер до летището в Куско, полет до Лима. Пристигане в Лима.Свободно време. Нощувка.

15 ден - 05.11.20: Закуска. Разглеждане забележителностите на Лима с гид. Обиколката включва: историческия център на Лима, площад Сан Мартин, централния площад, Правителствения дворец, Общината, Катедралата и музея за религиозно изкуство към нея, църквата Санто Доминго, с гробниците на Санта Роса и Сан Мартин де Порас, и балконите в колониален стил, Женският манастир и църква на Сан Франциско – образец на колониалното изкуство в Америка и паметник на културното наследство, Базиликата с 21 олтара, престижните квартали Сан Исидоро и Мирафлорес, Парка Ел оливар с маслинови дървета пренесени от Испания през XV век, Централния парк на Мирафлорес и Лакомар, с изглед към Тихия океан. Свободно време. Посещение на Парка на Светещите фонтани. Нощувка.

16 ден - 06.11.20: Закуска. Свободно време. 13.30 Трансфер до Аерогарта по пътя посещение на най-големия в света частен музей на предколумбовите цивилизации на територията на Перу - Музея Ларко Ерера(2 часа). Пристигане на Аерогарата и в 20:45 часа отпътуване за Европа.

17 ден – 07.11.20.: В 14:15 пристигане в Мадрид. Възможност за разходка из Мадрид (около 5 часа). В 21:35 полет до София.

Цената включва:

 • Лима: Обзорна екскурзия и посещение на музея Ларко Ереро;
 • Паракас и Наска: Екскурзия до островите Балестас в Паракас и посещение на оазиса Хуакачина ;
 • Полет за разглеждане на рисунките в Наска;
 • Арекипа: Обзорна екскурзия; Вход в музея -манастир Каталина, посещение на най-големия селскостопански пазар и дегустация на редки видове плодове и зеленчуци от богатата долина на Арекипа.
 • Каньонът Колка: Екскурзии по програмата; в Каньона, Посещение на Кръста на Кондора,
 • Полуостров Ячон на езерото Титикака, традиционна вечеря на брега на езерото Титикака
 • Еднодневна екскурзия с корабче с посещение на остров Такиле, където са съхранени традициите на местните хора и на плаващите острови на Уросите;
 • Пуно: с посещение на гробницата Силустани-пъпа на света,
 • Посещение на град Андахуайлилас и църквата Сан Педро де Андахуайлилас, известна като Сикстинската капела на Америка
 • Куско: Обзорна екскурзи с осещение на свещенните храмове на инките - Тамбочай, Пука Пукара и Саксайуаман с огромните камъни, подземната пещера и храмът Кенко
 • Свещената долина на инките: Екскурзия до Писак и Оянтайтамбо;Санта Тереза.
 • Мачу Пикчу: Посещение на крепостта с гид;
 • Нощувка в Агуас Калиентас с възможност за посещение на минерални извори и водопада в джунглата;
 • Самолетен билет София – Лима- София с летищни такси към 20 февруари 2020 г.;
 • 14 нощувки
 • 2 нощувки в самолета
 • 14 закуски,
 • 5 обяда и 2 вечери,
 • Eдна вечеря с фолклорна програма;
 • Всички входни такси в посещаваните обекти,
 • Всички трансфери и транспорт, включително обиколки на Лима и Пуно
 • Билет за влака Куско-Агуас Калиентес-Куско
 • Автобусен билет Пуно / Куско
 • Самолетен билет Куско - Лима  с летищни такси към 20 февруари 2020 г.
 • Автобусен билет Агуас Калиентес- Мачу Пикчу- Агуас Калиентес
 • Всички такси
 • Обслужване от месни екскурзоводи на английски с превод на български.
 • Представител на туроператора по време на пътуването.

Цената не включва:

 • Летищни и портови такси – около 30$
 • Доплащане за единична стая – 760 лв
 • Алкохолни напитки, сода, бутилирана минерална вода
 • Входни такси в басейни при минералните извори 3 - 4 $
 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши – 40 $
 • Международни и национални телефонни разговори
 • Хранения, които не са описани под програмата за съответния ден
 • Възможност за изкачване на Уайна Пикчу- 360 м. над Мачу Пикчу откъдето ,според преданията всяка сутрин е възвестявал изгрева Главния Жрец. В изкачването могат да участват максимум 200 човека на ден и при добро време може да се наблюдава изумителна панорамна гледка. Изкачването отнема около 2 часа.

Цена на човек в хотел 3 * настанен в двойна стая 7690 лв ;

Цена валидна при минимален брой туристи 8 човека

Цена на човек в хотел 3 * настанен в двойна стая 6990 лв ;

Цена валидна при минимален брой туристи 16 човека

Доплащане за единична стая – 730 лева

 

ХОТЕЛИ

 

Град

Настаняв

Напускане

Нощу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ане

 

вки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EL Mirador.

 

Paracas

23.10.2020

24.10.2020

1

 

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g445063-

 

 

 

 

 

 

 

d318740-Reviews-El_Mirador_Hotel-

 

 

 

 

 

 

 

Paracas_Ica_Region.html#/media/318740/?albumid=10

 

 

 

 

 

 

1&type=2&category=101

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alegria II http://hotelalegria.net/

 

Nazca

24.10.2020

25.10.2020

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

San Agustin Catalina

 

Arequipa

25.10.2020

27.10.2020

2

 

http://www.hotelessanagustin.com.pe/en/hotels/posada-

 

 

 

 

 

 

monasterio-arequipa/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casona Plaza Ecolodge Colca Lodge

 

Chivay -

27.10.2020

29.10.2020

2

 

https://casonaplazahoteles.com/casona-plaza-ecolodge-

 

 

Yanque

 

 

 

 

colca/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Family House

 

LLachn -

29.10.2020

30.10.2020

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qualasaya http://hotelqalasaya.com/

 

Puno

30.10.2020

31.10.2020

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Royal Inka

http://www.hotelroyalinka.com/royal-inka-

 

 

Cusco

31.10.2020

02.11.2020

2

 

hotels/royal-inka-i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gringo Bill http://www.gringobills.com/habitaciones

 

AguasCalie

02.11.2020

03.11.2020

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ntes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Royal Inka

http://www.hotelroyalinka.com/royal-inka-

 

 

03.11.2020

04.11.2020

1

 

hotels/royal-inka-i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Faraona o Carmel

Lima

04.11.2020

06.11.2020

2

 

https://www.faraonagrandhotel.com/en/

Miraflores

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   


Цена на човек
в хотел 4 * настанен в двойна стая 8270 лв

Цена валидна при минимален брой туристи 8 човека

Цена на човек в хотел 4 * настанен в двойна стая 7500 лв ;

Цена валидна при минимален брой туристи 16 човека

Доплащане за единична стая – 795 лв.

 

ХОТЕЛИ

Град

Настаняв

Напускане

Нощу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ане

 

вки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

San Agustin Paracas

Paracas

23.10.2020

24.10.2020

1

 

http://www.hotelessanagustin.com.pe/es/hoteles/paracas/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazca lines https://lines.hoteles-en-ica.com/en/

Nazca

24.10.2020

25.10.2020

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cas Andina https://www.casa-

Arequipa

25.10.2020

27.10.2020

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andina.com/es/destinos/arequipa/hoteles/casa-andina-

 

 

 

 

 

 

premium-arequipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Colca Lodge - https://colca-lodge.com/en/

Chivay -

27.10.2020

29.10.2020

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yanque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Family House

LLachon

29.10.2020

30.10.2020

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jose Antonin https://www.hotelesjoseantonio.com/es/hotel-

Puno

30.10.2020

31.10.2020

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jose-antonio-puno-en-puno/?partner=4624

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

San Agustin D.

Cusco

31.10.2020

02.11.2020

2

 

http://www.hotelessanagustin.com.pe/en/hotels/el-dorado-

 

 

 

 

 

cusco/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa del Sol https://casadelsolhotels.com/en/

AguasCa

02.11.2020

03.11.2020

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lientes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

San Agustin D.

 

03.11.2020

04.11.2020

1

 

http://www.hotelessanagustin.com.pe/en/hotels/el-dorado-

 

 

 

 

 

cusco/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAN AGUSTÍN EXCLUSIVE -

Lima

04.11.2020

06.11.2020

2

 

https://www.sanagustinexclusive.com/en/

 

Miraflore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Настаняване в посочените хотели или в подобни от същата категория или по-висока.

Плащане : 50 % при записване, 50% 30 дни преди заминаване. 

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/002 от 23.05.2019 г. с валидност до 22.05.2020 г.

Латинска Америка

Почивка на море

Македония

Нова година в Москва

Екскурзия Родопите

Екскурзии Август