Обиколен тур на  Сицилия

 07.10 - 13.10.2024

 

Маршрут: София - Палермо - Агриженто - Чефалу - Милацо - Еолските(Липарски) острови -  Таормина - Катаня - Сиракуза - София

 

По отношение на климат, култура и кухня безспорно Сицилия е Раят на Средиземноморието. Един огромен музей под открито небе, непресъхващ извор на затаяващи дъхът гледки и  вкус на деликатеси от всякакъв вид.

 

ДЕН-1 / 07.10.2024 София - Палермо

Среща на Аерогара София в 10:30 за полет до Палермо през Рим. Кацане в Палермо в  18:00 ч. Трансфер до хотела с влак.  Настаняване . Вечерна разходка из Палермо.

ДЕН-2 / 08.10.2024 Палермо - Агриженто
Закуска. 8:30 от ЖП гарата отпътуване за Агриженто и  Долината на храмовете (1ч.50м.) в югозападния край на острова на 127 км южно от Палермо.

Долината  е територията с най-голяма концентрация на ранна гръцка архитектура извън днешна Гърция. Темпио дела Конкордия (Храмът на хармонията), изграден около 430 г. пр.н.е., е един от представителните паметници на елинския свят - лого на ЮНЕСКО и един от двата най-добре запазени гръцки храма в света. Три пъти по-голям от него е гигантският храм на Зевс. Обиколката на храмовете и археологическия музей, връщане в Палермо.

Следва обиколка на  Монреале и посещение на   Катедралата изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12в. с впечатляващи мозайки във византийски стил - обект на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН-3 / 09.10.2024 Палермо - Милацо
Закуска. Туристическа програма за изучаване на арабо-норманското наследство на  Палермо - дворци, църкви, катедрали, изградени  в т.н. стил - синкретизъм на основата на ислямските, византийските и западните архитектурни традиции: Катедралата Успение Богородично с мощите на св. Розалия - обект на ЮНЕСКО, Куатро Канти и Пиаца Претория с „Фонтана на срама”, църквите Марторана”, Свети Каталдо”, Театро Масимо, Катакомбите на Капуцините, художествената галерия, Ботаническата градина. 
12:00 Напускане на хотела и отпътуване с влак  за Чефалу. Настаняване в хотела. Обиколка на Чефалу с нейната импозантна катедрала включена в списъка на ЮНЕСКО и др.сгради съхранени още от норманското владичество.

Нощувка.

ДЕН-4 / 10.10.2024 Милацо -  Таормина

Закуска. Отпътуване за Милацо. Багажът се предава на съхранение. Обиколка на живописния остров или възможност за круиз до Липарските острови, включени в списъка на ЮНЕСКО. От пристанището в Милацо тръгват кораби като може да се посетят един или два острова. Най -големият е  остров Липари с живописно пристанище, което е обградено от риолитни скали. На него се намира е и най-интересния музей. Остров Вулкано с действащ вулкан в залива Леванта. Пара все още изригва от земята в топила за радост на туристите, които се къпят в топлите води и правят кални сернисти бани.Връщане в  Милацо.Трансфер до гарата. Отпътуване за Таормина (ок. 2ч..) Настаняване в хотела. Нощувка

ДЕН-5 / 11.10.2024  -  Таормина

Закуска.След закуска багажа се оставя на рецепция. Следва обиколка на Таормина и Кастелмола – прекрасна точка за наблюдение на пушещия вулкан Етна. Разходка из средновековна Таормина със спиращи дъха панорамни гледки към Изола Бела и Йонийско море, през Порта Месина, по Корсо Умберто, където се редят занаятчийски, сувенирни и модни магазини, кафенета до Площад дел Дуомо и Порта Катания. Следва посещение на Гръцкия театър - спираща дъха гледка към вулкана Етна, морето и чак до бреговете на Калабрия, следва парка на  Villa Comunale - типична английска градина, пълна с голямо разнообразие от цветя и растения от цял свят.  Свободно време. Нощувка.

ДЕН-6 / 12.10.2024 Таормина - Катаня

Закуска. Отпътуване за Катаня.(30 мин) Настаняване в хотела. Свободно време. По желание посещение на известния от векове и много живописен  Рибен пазар, който се провежда всяка сутрин от 7 часа.  До 11 часа багажът се депозира на рецепцията на хотела и по желание  може да се направи обиколка на Вулкана Етна с исторически влак и разходка из Катания - Катедралата; Фонтанът със слона-символ на града; улица „Етна”, главната търговска улица, Главния площад - “Piazza Duomo. Връщане в  хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН-6 / 13.10.2024 Катаня - Сиракуза - София

Закуска. До 11 часа багажът се оставя на рецепция. Свободно време за  посещение на прекрасния бароков център на Ачиреале( 10 мин с влак от Катаня) и разглеждане на базиликата Свети Себастиян, църквата Свети Доминик, историческия театър на куклите „Пупи“.

По желание и срещу доплащане след закуска отпътуване за Аерогарата, където багажът се оставя на съхранение и следва посещение на древна Сиракуза -  град, разположен на източното крайбрежие на Сицилия - отчасти на континента и отчасти на красивия и живописен остров Ортиджа, до който се стига по един от мостовете, които го свързват със сушата. Островът е пълен с поразителни по архитектурата си древни останки, църкви, площади и дворци, храма на Аполон и извора Аретуса. Катедралата е един от най-добрите примери за сицилиански барок и е построен на мястото, където е бил храмът, посветен на Атина Палада. По крайбрежието се стига до замъка “Маниаче” с панорамна гледка към брега. В 19:30 часа среща на Аерогара Катаня. Полет до София в 21:25ч.

Цена: 1570 лв. на човек в двойна или тройна стая.

Цената включва:
* самолетен билет  със салонен багаж до 8 кг.и размери max. 55 x 40 x 23 cм.и   ръчен багах 40х30х20 см, а в полета от Катаня до София регистриран багаж до 10 кг  и ръчен багах 40х30х20 см с  летищни такси към 10 ноември 2023;

* всички трансфери и транспорт включени в програмата;
* 6 Нощувки със закуски в Hotel В&B 3* от които 2 в  Палермо, 1 в Чефалу, 2 в Таормина и 1 в Катаня  ;

* безплатен WI-FI на територията на хотела;

* медицинска застраховка "Пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро за лица до 65 години към ЗАД „Евроинс“;
* водач от туроператора.

 

Цената не включва:

* регистриран Багаж до 20 кг от София до Палермо - 59 лв.

* доплащане за регистриран багаж  до 20 кг от Катаня до София - 41 лв.

* входни такси в обектите, ако има такива;
* круиз по Липарските острови от 25 до 45 Евро;
* посещение на Сиракуза - 25 Евро

* посещение на Ачиреале- 15 Eвро;

* обиколка  на Етна с  исторически влак  - 9 Евро

* съхранение на багаж в порта на Милацо и аерогарата в Катаня - ок. 5 Евро на багаж

* задължителна туристическа такса - за хотели с категория 3*  в размер на  ок. 4 евро на стая на ден и се заплаща на рецепция от гостите на хотела.
* доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 7 лв.

Входните и туристическите такси са към момента и може да се променят към датата на отпътуване.

 

Забележка:

* начин на плащане: депозит  600 лв. от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
* минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 10 туристи.
* необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Почивка на Занзибар

Кападокия

Шарм ел Шейх

Почивка на Сейшелите

Почивка в Кабо Верде

Почивка в Доминикана

Москва - Петербург

Почивка в Мексико

Уикенд Рим

8 Март в Италия

Древна Ликия

Море в Гърция

Уикенд във Виена

Почивка в Кения

Сафари в Кения

Пазар в Одрин

nasamnatam logo